«Τα σημερινά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με συνταγές του χθες»

«Τα σημερινά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με συνταγές του χθες»

 

 

Άμεση ήταν η απάντηση της Πρωτοβουλίας Δράσης στα όσα αναφέρθηκαν κατά την χθεσινοβραδινή προεκλογική ομιλία του κ. Βερώνη. 
 
"Η Πρωτοβουλία Δράσης καλωσορίζει στον προεκλογικό αγώνα τον επί 20 έτη Δήμαρχο Μυκόνου, που μετά από 10χρονη εθελοντική απόσυρση, αποφάσισε ξαφνικά να σώσει τη Μύκονο από την "παρακμή" και τη "μιζέρια". Να σώσει ως μάγος, τον πλέον κορυφαίο τουριστικό προορισμό, που τα τελευταία χρόνια και εν μέσω κρίσης φιλοξένησε πάνω από 10 εκατομμύρια επισκέπτες, όσα ακριβώς και τα χρόνια απουσίας του από τα κοινά του νησιού λόγω ιδιώτευσης ή προσωπικής απογοήτευσης από τα γεγονότα που στιγμάτισαν τον τόπο, στο τέλος της θητείας του" αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε και ακολουθεί:
 
"Η Μύκονος όλα αυτά τα χρόνια έκανε σταθερά βήματα μπροστά. Αναδιοργάνωσε και αποκατέστησε την αξιοπιστία των δημοτικών υπηρεσιών, ενίσχυσε τις βασικές της υποδομές για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της υδροδότησης ( ΧΥΤΑ, μονάδες αφαλάτωσης, Βιολογικός Καθαρισμός) εκσυγχρόνισε τον Παλαιό και Νέο Λιμένα, πραγματοποιεί το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας στις Κυκλάδες, αναβάθμισε τα σχολεία, τις παιδικές χαρές και τις αθλητικές εγκαταστάσεις (νέο Γυμνάσιο, νέος Βρεφονηπιακός σταθμός, δημοτικό στάδιο Κόρφου, Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Μεράς), ήταν ο πρώτος Δήμος σε όλη την Ελλάδα που παρείχε κίνητρα για τους δημόσιους υπαλλήλους (επίδομα σίτισης, στέγασης, δωρεάν στέγαση στους εκπαιδευτικούς), πραγματοποίησε διεθνούς κύρους πολιτιστικές εκδηλώσεις και άσκησε κοινωνική πολιτική.
 
Ο πήχης σίγουρα λοιπόν έχει μπει ψηλότερα και μάλιστα κάτω από δυσκολότερες συνθήκες. Και αυτό είναι θετικό γιατί το νησί μας είναι σίγουρο ότι αξίζει πολλά περισσότερα.
 
Όμως το πλέον ζητούμενο για εμάς δεν είναι μόνο τα έργα υποδομής ή ανάπτυξης. Το κύριο θέμα είναι η αναζήτηση και η εφαρμογή μιας πολιτικής κατεύθυνσης που θα διαφυλάξει την ταυτότητα της Μυκόνου, μαχόμενοι μια διχαστική λογική που καταστρέφει τον τόπο μας, και ταυτόχρονα χωρίς να αγνοούμε πως η πραγματικότητα αλλάζει γρήγορα και κάθε μέρα.
 
Τα σημερινά προβλήματα όμως δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με συνταγές του χθες.
 
Γι αυτό και με σοβαρότητα και συνέπεια κρατάμε το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον και όχι στο παρελθόν".