Ο Χρήστος Βερώνης παρουσίασε τον συνδυασμό του

Ο Χρήστος Βερώνης παρουσίασε τον συνδυασμό του

 

Mε δεσμεύσεις για το αύριο και αναφορές στο χθες, με πολλά πρόσωπα γνωστά αλλά και νέους οπαδούς, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο η παρουσίαση του συνδυασμού του Χρήστου Βερώνη.
 
Ο πρώην δήμαρχος και νυν υποψήφιος επέλεξε κατά την διάρκεια της ομιλίας του χαμηλούς τόνους, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις και παρουσίασε 59 υποψήφιους με "κερασάκι" δύο στελέχη που επί σειρά ετών αποτελούσαν το δεξί του χέρι, ανοίγοντας την προεκλογική περίοδο. 
 
Αν και σαν πρώτη ομιλία τα θέματα των βασικών αρχών θα έπρεπε να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, ωστόσο οι προεκλογικές δεσμεύσεις σχεδόν κυριάρχησαν στην ομιλία. 
 
Η παρουσίαση ξεκίνησε με ένα βίντεο διανθισμένο με εικόνες του χθες από την εποχή που η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή πραγματοποιούσε ανασκαφές στη Δήλο και συνεχίστηκε ιστορικά μέσω δεκαετιών προβάλλοντας πλάνα από έργα των ημερών της 18ετούς θητείας του στον Δήμο και με αιχμές εναντίων της σημερινής διοίκησης του. 
 
Πλάνα και όμορφες εικόνες από το περσινό καλοκαίρι έκλεισαν το βίντεο, ως προάγγελος της Μυκόνου του αύριο, την οποία θα σέβονται όλοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
 
Σχετικά με την παραίτησή του το 2008 ο κ. Βερώνης τόνισε ότι επήλθε ουσιαστικά και λόγω δικής του «κόπωσης», ενώ ήθελε να αφήσει και το δρόμο ανοικτό σε στενούς του συνεργάτες ώστε να ηγηθούν του Δήμου. Όσον αφορά το θέμα του οικονομικού σκανδάλου επεσήμανε ότι δεν το γνώριζε, διαφορετικά θα παρέμενε για να το «παλέψει» εκ των έσω που θα ήταν και πιο εύκολο.
 
Στο φινάλε της βραδιάς πρώην συνεργάτες και συνοδοιπόροι, αντίπαλοι του μέχρι πρότινος και νέοι υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν επί σκηνής μαζί με τρεις αστυνομικούς, δύο πρώην και έναν εν ενεργεία με κορυφαία στιγμή την αναγγελία δύο πρώην συνεργατών του οι οποίοι όπως είπε «ήταν πάντα μαζί και επιτέλους το αποφάσισαν» να κατέβουν και πάλι μαζί του, τον Γιάννη Λοϊζο και την σημερινή αντιδήμαρχο Ειρήνη Γρυπάρη. 
 
Τα ονόματα των υποψηφίων που παρουσίασε ο κ. Βερώνης είναι: 
 
Αγγέλου Μαρία, Αγορογιάννης Αθανάσιος, Αποστόλου Σπύρος, Ασημομύτης Νίκος, Βαμβακούρης Αλέξανδρος, Βερώνη Μαρκέλλα, Βλασσόπουλος Γιάννης, Γαϊτάνη Κατερίνα, Γκέλος Νίκος, Κουκουλιάνα Βαρβάρα, Γουργουρίνη Ελένη, Γρύμπλας Σταύρος, Νίκος Ελευθερίου, Φρατζέσκα Καλαμαρά, Μανταλένα Καμπούρογλου, Στέφανος Κιούκας, Δημήτρης Κοντιζάς, Φρατζέσκα Κοντιζά, Ιωάννης Κουκάς, Κουκά – Σιδερή Ζαχαρούλα, Μαρία Κουκά, Αντώνης Κουσαθανάς, Μανώλης Κουσαθανάς, Μαρία Κουσαθανά, Μαρία Κυπραίου-Χρυσανθακοπούλου, Αντώνης Κυραντώνης, Σοφία Λαγουδή, Δημήτρης Λαζαρίδης, Δημήτρης Λυκούρης (Αθ), Δημήτρης Λυκούρης (Ιω), Λοϊζος Μανδηλαράς, Κατερίνα Μονογιού, Παναγιώτης Μουγγός, Μιχάλης Μουζούρης, Κυριακή Μπεχλιβανίδου, Φλώριος Μπουγιούρης, Απόστολος Νάζος, Βασιλική Νάζου, Παναγιώτης Ξενάριος, Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, Παναγιώτης Παπουτσάς, Καλλιόπη Παπουτσά, Σταυρούλα Παπουτσά, Όλγα Παυλίδη, Μάριος Πετράκης, Μαρίνα Πετρή, Σταύρος Πολυκανδριώτης, Παναγιώτης Ρήγας, Κώστας Σαχάς, Λευτέρης Σικινιώτης, Πέτρος Στυρακόπουλος, Απόστολος Στεργιόπουλος,  Κων/να Συγγιρίδη, Μαρία Σώχου, Γιώργος Χανιώτης, Μαρσούλα Χανιώτη, Νίκος Χαρδαλούπας, Γιάννης Λοϊζος, Ειρήνη Γρυπάρη.