Μια σημαντική συμβολή Ζωής | Τριήμερο αιμοδοσίας σε Χώρα και Άνω Μερά

Μια σημαντική συμβολή Ζωής | Τριήμερο αιμοδοσίας σε Χώρα και Άνω Μερά

 

 

Αίμα, το πρώτο πράγμα που ζητείται για μία εγχείρηση. Μια μετάγγιση αίματος σώζει την ζωή των νεφροπαθών. Μια μπουκάλα αίμα σώζει ένα παιδί μετά από τροχαίο. Το σημαντικότερο αγαθό για την ζωή του ανθρώπου και το πιο πολύτιμο, είναι δωρεάν για κάθε άνθρωπο και μπορεί να προσφερθεί σε κάποιο συνάνθρωπο κάνοντας το πολυτιμότερο δώρο αγάπης. 

Η αιμοδοσία που έχει ξεκινήσει στη Μύκονο από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 με την συμβολή του αείμνηστου Νικόλαου Γκίζη, συνεχίζεται και σήμερα μέσω της "Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης" που ο ίδιος δημιούργησε. 

Άξιοι συγχαρητηρίων οι Εθελοντές Αιμοδότες, το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου σκύβουν με αμέριστη ανθρωπιά πάνω από κάθε ανάγκη για αίμα όποτε τους ζητηθεί.

Η πολύτιμη Τράπεζα Αίματος ήρθε η ώρα και πάλι να ενισχυθεί στην πρώτη αιμοδοσία της νέας χρονιάς η οποία ξεκινάει σήμερα Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Μέσα στο τριήμερο, η "Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη" οι γιατροί και το συνεργείο αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας θα βρίσκονται τόσο στη Χώρα, όσο και στην Άνω Μερά να υποδεχθούν παλιούς και νέους εθελοντές και τις εθελότριες, ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος και διασφαλίζοντας μια σοβαρή παρακαταθήκη τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συμπολίτες μας, όταν βρεθούν σε ώρα ανάγκης. 

Η Τράπεζα Αίματος της Μυκόνου είναι η σοβαρότερη παρακαταθήκη για την Μυκονιάτικη κοινωνία. Η αιμοδοσία κρατά 10' και είναι ανώδυνη.

Το συνεργείο αιμοδοσίας θα βρίσκεται το απόγευμα της Παρασκευής 1/3 στην Άνω Μερά και ώρες 17:00 - 21:00.

Και το Σαββατοκύριακο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας στη Λάκκα:

Σάββατο: 09:00-13:30 & 17:00-20:30
Κυριακή: 09:30-13:30 & 17:00-20:30

Όσοι μπορείτε, μην διστάσετε.