(φωτορεπορτάζ) Σε φιλικό κλίμα η κοπή πίτας των δημοτικών υπαλλήλων της Μυκόνου

(φωτορεπορτάζ) Σε φιλικό κλίμα η κοπή πίτας των δημοτικών υπαλλήλων της Μυκόνου

 

 

Ένα όμορφο συναδελφικό απόγευμα πέρασαν την Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Δήμου Μυκόνου στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς και οι συνεργάτες του. Μακριά από το άγχος της δουλειάς οι εργαζόμενοι όλων των υπηρεσιών που έδωσαν το παρών είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με φίλους και να μοιραστούν όλοι μαζί στιγμές ήρεμες μακριά από τα γραφεία και τις υπηρεσίες τους.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Βασίλειος Τζανιδάκης και στη συνέχεια ο Δήμαρχος έκοψε την αγιοβασιλειόπιτα. Ακολούθησαν οι κληρώσεις για το φλουρί και τις άδειες που έδωσε στους τυχερούς της βραδιάς ο κ. Κουκάς.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους του Δήμου με κυριότερο αυτό του 13ου μισθού που ενώ λαμβάνουν από το Δήμο οι δικαιούχοι του δημοσίου, δεν έχει την δυνατότητα να τον χορηγήσει και στους Δημοτικούς Υπαλλήλους του. Ο κ. Κουκάς ενημέρωσε για την νομοθετική πρωτοβουλία που ανέπτυξε ο Δήμος για τον σκοπό αυτό και έγινε νόμος του κράτους, με εξαίρεση από την κυβέρνηση των δημοτικών υπαλλήλων.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείτε το παράδοξο, ο Δήμος να έχει την δυνατότητα να "επιχορηγήσει" τους δημοσίους υπαλλήλους που αναφέρονται στο νόμο, αλλά όχι τους δημοτικούς του υπαλλήλους που έχουν τις ίδιες ανάγκες και εργάζονται για λογαριασμό του Δήμου από τα ταμεία του οποίου βγαίνουν τα χρήματα!

Όπως τόνισε ο κ. Κουκάς πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο εξακολουθεί να διεκδικεί ο Δήμος και το οποίο όμως για να ικανοποιηθεί θα πρέπει να γίνει πρώτα νομοθετική ρύθμιση. 

Παρών στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν οι δύο αντιδήμαρχοι Ειρήνη Γρυπάρη και Αλέξανδρος Κουκάς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ελένη Καλπουρτζή, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Μιχάλης Ζουγανέλης, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΚΟ Γ. Αξιώτης Γιώργος Μπουγιούρης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Γιώργος Ρουσουνέλος και οι Δ.Σ. Θεοχάρης Κουσαθανάς και Φραντζέσκος Βιγλιάρης.

Ακολουθεί Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του barcode στον Ορνό. 

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε πλήρη ανάλυση.