Στις 6:00 η εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο με αφορμή την επιμήκυνση ωραρίου του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου

Στις 6:00 η εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο με αφορμή την επιμήκυνση ωραρίου του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου

 

 


 
Στο Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Αναβάθμισης τριάντα τριών αρχαιολογικών χώρων του Υπουργείου Πολιτισμού εντάσσεται από την 1η Απριλίου 2014 έως και 31 Οκτωβρίου 2014, το ιερό νησί της Δήλου. 
 
 
Σύμφωνα με αυτό το Πρόγραμμα, η Δήλος μας, συγκαταλέγεται στους 33 αρχαιολογικούς χώρους με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα πανελλαδικά. Με αφορμή την απόφαση αυτή διοργανώνεται το απόγευμα στις 18:00,  μουσική εκδήλωση που θα κρατήσει μέχρι και τις 20:00, όπου βάσει προγράμματος θα κλείνει για τους έξι επόμενους μήνες ο χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου. 
 
 
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου "το Πρόγραμμα αυτό δεν αφορά μόνο στη διεύρυνση του ωραρίου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, επί επτά ημέρες την εβδομάδα, από 1ης Απριλίου έως 31ης Οκτωβρίου, στα εν λόγω μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, στη βελτίωση της πρόσβασης των επισκεπτών, στην αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στην καλύτερη λειτουργία των εκδοτηρίων και των ακυρωτικών μηχανημάτων, στην επέκταση και αναμόρφωση των αναψυκτηρίων, αλλά και στην εφαρμογή νέου πολιτιστικού μάρκετινγκ, στη συνεργασία με την τουριστική επιχειρηματικότητα και με τον εμπορικό κόσμο και με κάθε άλλο κρίκο της αλυσίδας που συνδέει την πολιτιστική μας κληρονομιά με τη σημερινή Ελληνική κοινωνία, την εθνική μας ταυτότητα με τη σύγχρονη ανάπτυξη" ανέφερε ο κ.Παναγιωτόπουλος τονίζοντας ότι το Πρόγραμμα αυτό ονομάζεται Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα διότι σηματοδοτεί μια εθνική υπόθεση, ένα στοίχημα που μας αφορά όλους. 
 
 
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της σημερινής Μουσικής Εκδήλωσης έχει αναλάβει η Μουσική Σχολή Φίννις και το Αρχαιολογικό Μουσείο σας περιμένει όλους στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Μυκόνου για μια υπέροχη βραδιά.