Νερό παντού - Προβλήματα αλλά και ευλογία για το νησί

Νερό παντού - Προβλήματα αλλά και ευλογία για το νησί

 

 

Προβλήματα στους δρόμους αλλά και πολύτιμο νεράκι χάρισε στη Μύκονο η χθεσινοβραδινή καταιγίδα. Η "Ωκεανίς" μπορεί να ανέδειξε για άλλη μια φορά τα προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου του νησιού, ωστόσο έδωσε, μαζί με τα φαινόμενα που προηγήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, εκαττομύρια κυβικά νερού το οποίο συγκεντρώθηκε φέτος στους δύο υδροταμιευτήρες της Μυκόνου.

Το φράγμα στο Μαράθι χωρητικότητας 3.000.000 κυβικών είναι σχεδόν γεμάτο και όπως δείχνουν τα πράγματα ίσως και να υπερχειλίσει αν οι βροχές συνεχιστούν και τον Μάρτιο. 

Αντίστοιχη εικόνα και για το φράγμα της Άνω Μεράς, το οποίο χωράει 1.000.000 κυβικά νερού και είχε σχεδόν στερέψει από την παρατεταμένη ανομβρία. 

Αρκετά αυτοκίνητα αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και των λιμνών που σχηματίστηκαν στο οδικό δίκτυο και έχρισαν άμεσης βοήθειας. Δύσκολη η προσπέλαση τόσο στην περιοχή του Τούρλου, στον κόμβο του νέου λιμανιού, με την τεράστια λίμνη που σχηματίστηκε, όσο και στον δρόμο του Αεροδρομίου αλλά και στο Μαράθι και άλλες περιοχές.

Οι εικόνες που κατέκλυσαν σήμερα το διαδίκτυο είναι ενδεικτικές για την κατάσταση που επικρατεί από την συνεχόμενη βροχόπτωση, τόσο στους δρόμους όσο και στα φράγματα.

Images FB | Frangiskos Skaropoulos (1-6), Manousos Syrianos (7), Yannis Kefis (8)

Δείτε επίσης: (video)Επέλαση της Ωκεανίς. Ισχυρή καταιγίδα σάρωσε τη Μύκονο