ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες από την πρωινή επιχείρηση στα Διβούνια

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες από την πρωινή επιχείρηση στα Διβούνια

 

 

 

Από νωρίς το πρωί άντρες των ΜΑΤ και συνεργείο μηχανημάτων βρέθηκαν στο ψαροχώρι του Καλαφάτη, στα Διβούνια, Το mykonosdaily.gr βρέθηκε από το πρωί στην περιοχή και μετέδωσε πρώτο την είδηση.

 

Περίπου 35 άντρες των ΜΑΤ από την Σύρο και τα γύρω νησιά και συνεργείο μηχανημάτων κατεδάφισης με μπουλντόζες, φορτηγά και εκσκαφέα έφτασαν από την Άνδρο για την επιχείρηση, μετά τις τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων.

 

Οι αποφάσεις αφορούν σε αυτή τη φάση μικρά κτίσματα - αποθήκες - που έχουν ανεγερθεί πάνω στον αιγιαλό.

 

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης ο Διοικητής και αστυνομικοί του Α.Τ. Μυκόνου, αξιωματούχος της ΕΛΛΑΣ που ήρθε για τον σκοπό αυτό στο νησί, πρώην και νυν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της Λιμενικής Αρχής, της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου αλλά και η Δικηγόρος της ιδιοκτήτριας εταιρίας στην Μύκονο κ. Αλέκα Δήμου.

 

Αρχικά γύρω στις 9:30 το πρωί το συνεργείο έσπασε πόρτες και άδειασε αποθήκες που ήταν γεμάτες, απομάκρυνε τα πράγματα και τα πορτοπαράθυρα, προκειμένου να ξεκινήσει η κατεδάφιση των αποθηκών τις οποίες αφορούσε η απόφαση. 

 

Ωστόσο οι κάτοικοι που παρακολουθούσαν με αγωνία τις εξελίξεις υπέβαλλαν ένσταση για αίτηση αναστολής εκτελέσεως στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.

 

Η απόφαση επί της ένστασης αναμένεται να παρθεί αύριο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 

 

Αύριο η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί της ένστασης των κατοίκων στα Διβούνια

 

Αίτηση αναστολής εκτελέσεως των κατεδαφίσεων κατέθεσαν οι κάτοικοι στα Διβούνια

 

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Μπουλντόζες στα Διβούνια - Ξεκινούν κατεδαφίσεις στα αυθαίρετα

 

 

Πατήστε στις παρακάτω φωτογραφίες για να δείτε σε πλήρη προβολή την πρωϊνή κινητοποίηση των ματ και τις πρώτες εικόνες από την περιοχή.