Χρυσοί σκούφοι σε δύο εστιατόρια της Μυκόνου

Χρυσοί σκούφοι σε δύο εστιατόρια της Μυκόνου

Με την βαθμολογία "εξαιρετικά" δύο εστιατόρια της Μυκόνου βρέθηκαν φέτος ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας στον διαγωνισμό "Χρυσοί Σκούφοι".

Η 26η τελετή απονομής των κορυφαίων γαστρονομικών βραβείων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. 

Κατά την διάρκειά της βραβεύτηκαν 28 κορυφαία εστιατόρια. Στην κορυφή για άλλη μια χρονιά βρέθηκε το κερκυραϊκό "Etrusco" ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας. Την δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια η "Σπονδή", το "Varoulko Seaside" και το "Botrini's". 

Το βραβείο κοινού κέρδισε φέτος το Θεσσαλονικιώτικο "Χαρούπι". 

Κλίμακα βαθμολογίας Χρυσών Σκούφων: 18,5/20, 19/20, 19,5/20, 20/20: Άριστα, 16,5/20, 17/20, 17,5/20, 18/20: Εξαιρετικά, 15/20, 15,5/20, 16/20: Πολύ καλά
 
Etrusco, Κέρκυρα: 17/20 (2 Χρυσοί Σκούφοι)
 
Από έναν Χρυσό Σκούφο κέρδισαν όλα τα παρακάτω εστιατόρια:
 
Botrini’s, Αττική: 16/20
Σπονδή, Αττική: 16/20
 
Varoulko Seaside, Πειραιάς: 16/20
Fresco, Χαλκιδική: 15,5/20
Lycabettus Restaurant, Σαντορίνη: 15,5/20
Matsuhisa Myconos, Μύκονος: 15,5/20
 
Premiere, Αττική: 15,5/20
Squirrel, Χαλκιδική: 15,5/20
Treehouse, Χαλκιδική: 15,5/20
Tudor Hall, Αττική: 15,5/20
Aleria, Αττική: 15/20 – NEW ENTRY
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20
Calypso, Κρήτη: 15/20
 
CTC, Αττική: 15/20
Dionysos, Κρήτη: 15/20
GB Roof Garden, Αττική: 15/20
Grandma’s, Ίος: 15/20 – ΝEW ENTRY
Hytra, Αττική: 15/20
Κουκούμαβλος, Σαντορίνη: 15/20
La Veranda, Μύκονος: 15/20 – NEW ENTRY
Matsuhisa Athens, Αττική: 15/20
 
Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20
Ντομάτα, Χαλκιδική: 15/20
Ovac, Σαντορίνη: 15/20 – NEW ENTRY
Patio, Αττική; 15/20
Σελήνη, Σαντορίνη: 15/20
Water Restaurant, Χαλκιδική: 15/20