Η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου για την μείωση των ποινών των κατηγορουμένων για το Οικ. Σκάνδαλο στο Δήμο Μυκόνου

Στη μείωση των ποινών που εκτείουν σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Χώρας οι δύο πρώην υπάλληλοι του Δήμου Μυκόνου που έχουν κριθεί ένοχοι για το Οικονομικό Σκάνδαλο προέβη πριν από λίγο το Εφετείο Αιγαίου.
Συγκεκριμένα μειώθηκε κατά πλειοψηφία 5 χρόνια η ποινή του πρώην προϊστάμενου των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και ομόφωνα 3 χρόνια η ποινή του πρώην εισπράκτορα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας δικαστής πρότεινε την μείωση της ποινής του πρώην προϊστάμενου των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου στα 3 έτη αντί για 5.
Θυμίζουμε ότι το Νοέμβριο του 2015 το Τριμελές Εφετείο Αιγαίου στη Σύρο έκρινε ενόχους τον πρώην προϊστάμενο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και τον πρώην εισπράκτορα, καταδικάζοντας τον πρώτο σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και έξι μηνών, ενώ τον δεύτερο σε 15 έτη και έξι μήνες.
Σύμφωνα λοιπόν με την σημερινή απόφαση η ποινή του πρώην προϊστάμενου των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μειώνεται στα 15 έτη και 6 μήνες και του πρώην εισπράκτορα στα 12 έτη και 6 μήνες.