Συγχαρητήρια επιστολή Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Δήμαρχο Μυκόνου

Συγχαρητήρια επιστολή Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Δήμαρχο Μυκόνου

 

 

Τις καλύτερες εντυπώσεις αποσπά η έκδοση του ημερολογίου που εξέδωσε ο Δήμος Μυκόνου με θέμα την Άνω Μερά Μυκόνου. Την έκδοση απαρτίζουν πλήθος εξαιρετικών φωτογραφιών που παρουσιάζουν με γλαφυρότητα την ομορφιά του χωριού και όψεις του ιδιαίτερου χαρακτήρα του.
 
Ενδιαφέρουσα και η εισαγωγή του ημερολογίου, όπου παρουσιάζεται ευσύνοπτα και ουσιαστικά, η ιστορική πορεία και σύνθεση του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα, μια θεματική ιστορική καταγραφή που παρουσιάζεται για πρώτη φορά.
 
 
Όπως μαθαίνουμε πολλές είναι οι ευχαριστήριες επιστολές που λαμβάνει ο Δήμος μετά την αποστολή του ημερολογίου. Στις περισσότερες τονίζεται η σημασία της ιστορικής αναδρομής και ταυτόχρονα εκφράζεται ο θαυμασμός για την ομορφιά του τοπίου.
 
 
Ανάμεσα στις επιστολές, ξεχωριστής σημασίας είναι αυτή του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου Β’, ο οποίος σε επιστολή που απηύθυνε στο Δήμαρχο Κων/νο Κουκά την 17η Ιανουαρίου, μεσω της οποίας συγχαίρει τον ίδιο και την δημοτική αρχή για την άοκνη προσπάθεια προβολής της ιστορικής Κοινότητας του νησιού μας.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος «Το ημερολόγιο αποτελεί μια έκδοση για μια ιστορική Κοινότητα της Μυκόνου, το παραδοσιακό μέρος του νησιού, μέσα από το οποίο αναδύεται, ο θησαυρός των γνήσιων παραδόσεων του τόπου μας». Και συμπληρώνει «Σας συγχαίρω για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλλετε ως Δημοτική Αρχή για την προβολή του ιστορικού οικισμού...».
 
Ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που γνωρίζει η επιτυχημένη ετήσια έκδοση του Δήμου στον τουριστικό, πολιτικό και πολιτισμικό χώρο, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς επισημαίνει «προβάλλοντας την ιστορία και τον πολιτισμό μας μέσα από εκδόσεις αλλά και στοχευμένες ενέργειές μας, επιδιώκουμε ουσιαστικά την προβολή και ενίσχυση του τοπικού χαρακτήρα του νησιού μας. Ο τρόπος της ζωής μας πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε μέσο που ενισχύει το τοπικό στοιχείο και την εντοπιότητα. Η στάση αυτή οφείλει να καθορίζει κάθε είδους ανάπτυξη».
 
Ακολουθεί η επιστολή του Αρχιεπισκόπου