Προσοχή: Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες - Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και ανέμων

Προσοχή: Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες - Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και ανέμων

 

 

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και θυελλωδών ανέμων εξέδωσε πριν από λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κατόπιν αυτού, το Λιμεναρχείο Μυκόνου εξέδωσε επίσης δελτίο λήψης αυξημένων μέτρων λόγω αναγγελίας θυελλωδών ανέμων τις επόμενες ώρες. 
 
Αναλυτικά:
 
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν αύριο Παρασκευή 25/1 από το πρωί στην Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και γρήγορα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα. 
 
Το Σάββατο 26/1 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. 
 
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας. 
Θυελλώδεις άνεμοι που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 και στο Αιγαίο την Παρασκευή τοπικά τα 9 μποφόρ.
 
Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη αύριο Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και από τις μεσημβρινές ώρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι από Νότιες Νοτιοανατολικές διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα.