Ξεκαθαρίσματα Κουκά. Έπαυσε από αντιδήμαρχο τον Γκέλο.

Ξεκαθαρίσματα Κουκά. Έπαυσε από αντιδήμαρχο τον Γκέλο.

 

Εκτός Οικονομικής Υπηρεσίας είναι από σήμερα ο Νίκος Γκέλος μετά την απόφαση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά να τον παύσει από αντιδήμαρχο οικονομικών. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά και το προειδοποιητικό κάλεσμα του κ. Κουκά κατά την διάρκεια της ομιλίας του τα Φώτα στο Δημαρχείο, να παραιτηθούν όσοι έχουν αποφασίσει να πάρουν άλλον δρόμο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. 
 
Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο Δήμαρχος μιλώντας για το έργο της δημοτικής αρχής κατά την διάρκεια της θητείας της "σε όλη αυτή την πορεία κάποιοι διαφώνησαν, κάποιοι αισθάνθηκαν παραγκωνισμένοι και αδικημένοι, και κάποιοι άλλοι απλώς δεν τα κατάφεραν. Όσοι όμως επέλεξαν να ακολουθήσουν για τους δικούς τους λόγους έναν άλλο δρόμο είναι θέμα αρχής και βεβαίως αυτονόητο ότι πρέπει να παραιτηθούν" είχε χαρακτηριστικά αναφέρει.
 
Σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα και με δεδομένο ότι ο κ. Γκέλος ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έχουν επιλέξει άλλον δρόμο, όπως έχει διαρρεύσει, αλλά παρέμενε στην θέση του αντιδημάρχου, ο κ. Κουκάς σε μια κίνηση τακτικής τον έπαυσε από αντιδήμαρχο. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γκέλος είχε δηλώσει στους κόλπους της παράταξης από καιρό ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τον κ. Κουκά στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
 
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου:
 
"H εντολή που πήραμε από τους πολίτες της Μυκόνου το 2014, ήταν να λειτουργήσουμε με βάση ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αντιλήψεων για την πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης του νησιού και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.  
 
Στο πλαίσιο αυτών των αρχών ο κάθε εκλεγμένος αντιπρόσωπος που αναλαμβάνει θέση διοικητικής ευθύνης, ήταν συμφωνημένο και αδιαπραγμάτευτο ότι έχει πλήρη ευθύνη στον τομέα δράσης του, οφείλει να λογοδοτεί στους συνεργάτες του και στους συμπολίτες μας και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της στήριξης όλων των συναδέλφων του. 
 
Η σύμπνοια, η κοινή λογική και η αντίληψη της ορθής εφαρμογής του προεκλογικού προγράμματος που εξαγγείλαμε, καθώς και η συνεργασία μέσα στην ομάδα, είναι αυτονόητες αρχές και οι μόνες προϋποθέσεις καλής εκτέλεσης ενός Προγράμματος. Η οποιαδήποτε διαφωνία ήταν και είναι δεκτή, αλλά η αμφισβήτηση του ίδιου του πλαισίου αρχών, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άτακτη και ασυντόνιστη εκτέλεση έργου. Πολλές φορές οδηγεί και στην απραξία έργου. 
 
Βάσει λοιπόν αυτών των αρχών μας, ως Δήμαρχος Μυκόνου, οφείλω με ειλικρίνεια να ενημερώνω τους πολίτες, ότι μετά την άρνηση  του κου Νίκου Γκέλου  να παραιτηθεί, όπως του ζήτησα, αποφάσισα την παύση του από τη θέση του Αντιδημάρχου. Από την θέση ευθύνης του βοήθησε το πρόγραμμά μας και τον ευχαριστώ.
 
Εμείς όμως όσοι συνεχίζουμε να έχουμε κοινό πλαίσιο αρχών και θέσεων  οφείλουμε να προχωρήσουμε απρόσκοπτα μπροστά για την ολοκλήρωση του έργου μας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς να αφήσουμε να πάει ούτε μία μέρα χαμένη. Το έργο μας θα ολοκληρωθεί, και το νησί μας θα είναι έτοιμο για μία ακόμα χρονιά να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις μίας ακόμη τουριστικής περιόδου".