Κακοκαιρία και θυελλώδεις άνεμοι την Τρίτη - Η πρόγνωση του καιρού και η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυκόνου

Κακοκαιρία και θυελλώδεις άνεμοι την Τρίτη - Η πρόγνωση του καιρού και η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυκόνου

 

 

Νέο κύμα κακοκαιρίας, μικρής διάρκειας, θα πλήξει τις επόμενες ώρες την χώρα με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους.
 
Τα φαινόμενα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναμένεται να πλήξουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα την Τρίτη, ενώ οι άνεμοι στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 και πιθανόν μέχρι τα 10 μποφόρ σε κάποιες περιοχές. 
 
Το λιμεναρχείο Μυκόνου εξέδωσε ανακοίνωση κατόπιν σχετικού δελτίου της ΕΜΥ για την ενημέρωση του κοινού και των αλιέων σχετικά με την κατάσταση των ανέμων στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου της επόμενες ώρες. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα: 
 
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 25.00: 
ΑΠΟ 15/04 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 15 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 μποφορ
ΚΑΙ ΑΠΟ 15/07 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 μποφορ. 
 
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.00: 
ΑΠΟ 15/04 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 15/10 UTC ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 7 Η 8 
ΚΑΙ ΑΠΟ 15/07 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9. 
 
Τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν έως το βράδυ της Τρίτης, καθώς βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα διασχίσει τα νότια τμήματα της χώρας. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο και στη συνέχεια θα επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα. 
 
Την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Κατά τόπους θα είναι ισχυρές και ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.
 
Σταδιακά τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.