Μαθήματα αριθμητικής από το Κ.Υ. Μυκόνου: Πως από τους 6 γιατρούς το 2015 φτάσαμε στους 19 το 2019

Μαθήματα αριθμητικής από το Κ.Υ. Μυκόνου: Πως από τους 6 γιατρούς το 2015 φτάσαμε στους 19 το 2019

 

 

 

Στην αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και στην σημαντική στελέχωσή του από γιατρούς που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μυκόνου κ. Ντίνα Σαμψούνη. 
 
Η ανακοίνωση απαντά στην απαξίωση, συκοφάντιση και παραπληροφόρηση που έχει υποστεί η Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας της Μυκόνου, όπως αναφέρει η νόμιμη ενπρόσωπός της τονίζοντας την απρόσκοπτη προσπάθεια και τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας του νησιού. 
 
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση "Η ισχυρή βούληση της Διοίκησης της 2ης ΔΥΠΕ για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Μύκονο και οι συντονισμένες ενέργειές της, σε σύμπραξη με την ΔΕ του ΚΥ, επισφραγίστηκε με αριθμούς.
Ενώ το 2015 η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, περιορίζονταν σε μόνο 6 γιατρούς, το 2019, περιλαμβάνει 19 γιατρούς, δημιουργώντας την καλύτερη συνθήκη από το έτος ίδρυσής του Η αριθμητική παράθεση" όπως αναφέρεται " είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που καταβάλεται απρόσκοπτα μέσα στις δύσκολες συνθήκες των τοπικών μας ιδιαιτεροτήτων, δημοσιονομικών περιορισμών αλλά και της παρεμβολής διαφόρων εμποδίων. Αυτή είναι και η απάντησή μας απέναντι στην παραπληροφόρηση, συκοφάντηση και απαξίωση που έχουμε υποστεί τον τελευταίο καιρό".
 
"Στην επιχείριση παραπληροφόρησης με αήθεις ψευδείς αναφορές για βασικές  ελλείψεις απαντάμε  με την απόλυτη επάρκεια του ΚΥ" τονίζει η κα Σαμψούνη επισημαίνοντας ότι επιχειρείται προσπάθεια δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων "στην προσπάθεια δημιουργίας  εσφαλμένων εντυπώσεων για απουσία του κεντρικού κράτους, απαντάμε με την επισήμανση ότι η λειτουργία, οι προσλήψεις, οι εγκρίσεις  και οτιδήποτε αφορά τις δομές υγείας αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπ. Υγείας και επί του προκειμένου της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων".
 
Κλείνοντας η κα Σαμψούνη εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες τόσο την Διοικήτρια κ. Ιορδανίδου, τον Υποδιοικητή κ. Αντύπα αλλά και όλο το προσωπικό της 2ης ΔΥΠΕ, "για την άμεση πάντα ανταπόκρισή τους και επιμονή τους, καθώς και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας που μένουν πάντα πιστοί και αταλάντευτοι στην έννοια της δημόσιας υγείας και προσηλωμένοι στην προσφορά τους στον πολίτη-ασθενή στις δύσκολες συνθήκες που προσδίδει η νησιωτικότητα" και καταλήγει "Ο δρόμος είναι ακόμη μεγάλος, συνεχής και ανηφορικός αφού ο ορθός ρεαλισμός για μας στοχεύει στο αδύνατο. Τα πρώτα αποτελέσματα μας δικαίωσαν. Τέλος, συνεχίζουμε να δηλώνουμε παρόντες στην μεγάλη μάχη για την αξιοπρέπεια, ψάχνοντας πάντα πρακτικές συμπόρευσης με την κοινωνία και όλους τους φορείς".