(φωτό) Η Άνω Μερά πρωταγωνιστεί στο Ημερολόγιο του Δήμου για το 2019

(φωτό) Η Άνω Μερά πρωταγωνιστεί στο Ημερολόγιο του Δήμου για το 2019

 

 

Στην Άνω Μερά είναι αφιερωμένο το Ημερολόγιο του Δήμου για το 2019 με τίτλο  "Άνω Μερά-Η Μύκονος του Χωριού". Πρόκειται για μια εξαιρετική έκδοση για το μοναδικό χωριό της Μυκόνου, την ιστορική πρώην Κοινότητα και το πιο παραδοσιακό κομμάτι του νησιού. Ένα ημερολόγιο-οδηγός που μέσα από τις 36 σελίδες του αναπτύσσεται μεθοδικά και ευσύνοπτα η ιστορία της Άνω Μεράς από την προϊστορική εποχή έως τις μέρες μας, σε κείμενο που επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Πελέκης. Στη συνέχεια και στην παρουσίαση των ημερολογιακών μηνών σημειώνεται η τοπική ταυτότητα του χθες και του σήμερα, μέσα από πρωτότυπο υλικό. 
 
 
Φωτογραφίες ανωμερίτικων αρχοντικών, αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, μονές και μοναστήρια, χωριά, ξερολιθιές, μονοπάτια, υγροβιότοποι, λαγκαδιές, παραλίες, γιορτές και έθιμα είναι κάποιες από τις θεματικές ενότητες του ημερολογίου που καλεί τον αναγνώστη να την γνωρίσει καλύτερα.
 
Στο εισαγωγικό κείμενο-χαιρετισμό με τίτλο «Άνω Μερά η Μύκονος της καρδιάς μας», ο Δήμαρχος Κων/νος Κουκάς, μιλά με θαυμασμό για τον τόπο καταγωγής του, ενώ τονίζει την προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την προβολή, ανάδειξη και ενίσχυση του οικισμού, μέσα από συντονισμένες ενέργειες.
 
 
Η έκδοση είναι δίγλωσση (ελληνικά – αγγλικά), περιλαμβάνει τοπικό εορτολόγιο, και όπως κάθε χρόνο, συμπληρώνεται από ευχετήρια κάρτα του Δήμου, όπου παρουσιάζεται η μοναδικής ομορφιάς «Παναγιά της Ελιάς». 
 
 
Το Ημερολόγιο διανέμεται δωρεάν σε όλους τους κατοίκους του νησιού, και χρησιμοποιείται για την προβολή της Μυκόνου από τους φορείς.