Παραμένει στη Σύρο η πολεοδομία

Παραμένει στη Σύρο η πολεοδομία

 

 

Την παράταση της διοικητικής υποστήριξης της πολεοδομίας Μυκόνου από την αντίστοιχη Υπηρεσία της Σύρου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά την χθεσινοβραδινή έντονη κατά διαστήματα συνεδρίαση ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς εισηγήθηκε την παραμονή της πολεοδομίας στη Σύρο μέχρι την στελέχωση της αντίστοιχης υπηρεσίας της Μυκόνου.
 
Ήδη η υπηρεσία έχει στελεχωθεί με άλλους δύο υπαλλήλους ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη δύο μονίμων υπαλλήλων (ηλεκτρολόγο και πολιτικό μηχανικό) και η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.
 
Ο Δήμαρχος δήλωσε υπέρμαχος κάθε υπηρεσία να υπάρχει στη Μύκονο, τόσο για την πολεοδομία, όσο και για το υγειονομικό, την κτηματική κ.λπ. προκειμένου να μπορεί το νησί να λειτουργεί σωστά και οι πολίτες να εξυπηρετούνται στον τόπο τους. Τόνισε ότι η υποστελέχωση των Υπηρεσιών είναι ένα πρόβλημα δεκαετιών για τον Δήμο Μυκόνου και καταλόγισε ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις οι οποίες όπως ανέφερε «δεν φρόντισαν τότε που οι αγελάδες ήταν παχιές, να στελεχωθούν και να υπάρξουν όλες οι υπηρεσίες στο νησί μας». 
 
Ο κ. Κουκάς έκανε μια πλήρη αναφορά στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και στα εμπόδια που συνάντησε αρχικά για να γίνει αποδεκτή τελικά η διοικητική υποστήριξη της Πολεοδομίας Μυκόνου τόσο από τον Δήμο της Σύρου, όσο και από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, κάτι που έγινε τελικά με νομοθετική ρύθμιση. 
 
Αν και όπως αναφέρθηκε η αίτηση για την παράταση της διοικητικής υποστήριξης γίνεται με απόφαση Δημάρχου, ωστόσο ο κ. Κουκάς θέλησε να υπάρξει μια ευρύτερη συζήτηση προκειμένου να γνωμοδοτήσει και το Δ.Σ. αλλά και η υπηρεσία, όπως έκανε και ο Σύλλογος Μηχανικών πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.  
 
Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας που ήταν παρών στο Δ.Σ. αν και υποστήριξε ότι η Τεχνική Υπηρεσία μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της και να υποστηρίξει το έργο της πολεοδομίας, τόνισε ότι αυτό θα ήταν καλύτερο να γίνει αφού ενημερωθεί η υπηρεσία καλύτερα σχετικά με το σύστημα των ηλεκτρονικών αδειών που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1.1.2019. 
 
Στην συζήτηση συμμετείχαν και μέλη του Συλλόγου Μηχανικών οι οποίοι αναφέρθηκαν στην επιστολή που προ ημερών απέστειλαν στο Δήμο και στην οποία ανέλυαν τους λόγους που και οι ίδιοι επιθυμούν την παραμονή της πολεοδομίας στη Σύρο.
 
Την επιστροφή της πολεοδομίας στη Μύκονο ζήτησε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κα Ντίνα Σαμψούνη. Η ίδια αναφερόμενη στην επιστολή των μηχανικών δήλωσε ότι ήταν προσβλητική όσον αφορά στα υπονοούμενα που άφηνε σχετικά με την λειτουργία της Υπηρεσίας μέσα στην επερχόμενη προεκλογική περίοδο. "Τραγικό" το χαρακτήρισε ο Δήμαρχος. "Το βρήκα ανήθικο σε ένα σημείο" ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ατζαμόγλου.
 
Αντίθετη άποψη εξέφρασε η εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας η οποία τόνισε ότι η ίδια δεν προσεβλήθη καθόλου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είπαν τα πράγματα με το όνομά τους. 
 
Έντονο φραστικό επεισόδιο με αιχμές εκατέρωθεν συνέβη μετά τις αιχμές που άφησε η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας για τον πρόεδρο του Δ.Σ. γεγονός που οδήγησε μετά την αντεπίθεση του προέδρου, τους δύο Δ.Σ. της παράταξης στην οικειοθελή αποχώρησή τους από την συνεδρίαση.
Η απόφαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.