Το «Eυχαριστώ» των δασκάλων και των μαθητών του 1ου Δημοτικού στον Δήμαρχο Μυκόνου

Το «Eυχαριστώ» των δασκάλων και των μαθητών του 1ου Δημοτικού στον Δήμαρχο Μυκόνου

 

Ένα ακόμα ξεχωριστό «ευχαριστώ» δέχτηκε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, αυτή τη φορά από τους δασκάλους και τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Χώρας Μυκόνου.
 
Ο κ. Κουκάς επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας την Παρασκευή όπου τον περίμενε μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη. Τα παιδιά του είχαν ετοιμάσει έναν πολύ όμορφο συμβολικό πίνακα με την πρόσοψη του σχολικού κτηρίου και το δέντρο της γνώσης γεμάτο πεταλούδες, κίνηση που τον συγκίνησε ιδιαίτερα και τον δέχθηκε με μεγάλη χαρά. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να είναι υποστηρικτής του σχολείου τους και της νέας γενιάς η οποία αποτελεί το μέλλον του νησιού μας. 
 
Τον Δήμαρχο στην επίσκεψή του συνόδευσαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Γιώργος Ρουσουνέλος και η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ελένη Καλπουρτζή. Τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα στους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και τους ευχήθηκαν Καλές Γιορτές. 
 
 
Σε πρόσφατη επιστολή τους η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν προσωπικά τόσο τον Δήμαρχο, όσο και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής, την Σχολική Επιτροπή και τον Δήμο Μυκόνου για την "αμέριστη συμπαράσταση τους κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών στις ανάγκες του σχολείου".
 
Όπως αναφέρεται και στην επιστολή, ο κ. Κουκάς, η Σχολική Επιτροπή και ολόκληρη η Δημοτική Αρχή, βρίσκονται στο πλευρό τους από την αρχή της θητείας τους, ενώ έχουν συνδράμει σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών του σχολείου.
 
Ενδεικτικά αναφέρονται:
 
- Η ανακαίνιση σχολικής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 
- Οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του σχολικού κτιρίου 
- Η διαγράμμιση του γηπέδου 
- Η διαμόρφωση σχολικού προαυλίου 
- Η παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού (διαδραστικοί πίνακες, φορητοί υπολογιστές, βιντεοπροβολείς).
 
 
Η Δημοτική Αρχή Κουκά έχει προβεί σε αντίστοιχες σημαντικές επιμέρους παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία του νησιού, γεγονός που εκτιμάται ιδιαίτερα από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
 
Πρόσφατα μάλιστα ο κ. Κουκάς δέχθηκε άλλη μία ευχαριστήρια επιστολή από την διεύθυνση και τον Σύλλογο Δισασκόντων του Δημοτικού της Άνω Μεράς για την συνδρομή του στην αναβάθμιση της σχολικής μονάδας, ενώ κατά την επίσκεψή του στο Σχολείο έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μαθητές και τους δασκάλους.