Ο Γεωργοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μυκόνου τίμησε τον προστάτη του Άγιο Μόδεστο

Ο Γεωργοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μυκόνου τίμησε τον προστάτη του Άγιο Μόδεστο

 

 

 

Υπάρχουν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Μύκονο; Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς. Φυσικά και υπάρχουν. Είναι οι άνθρωποι που αν και το νησί με τα χρόνια ακολούθησε την τουριστική ανάπτυξη, δεν ξέχασαν τις ρίζες τους.
 
Παρέμειναν πιστοί στην παράδοση της οικογένειας, τότε που η ασχολία με την γη και την κτηνοτροφία έδινε ζωή στα μέλη της και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα την δραστηριότητα τους στο νησί. Άλλοι ασχολούνται αποκλειστικά με αυτήν και άλλοι την συντηρούν ως παράλληλη δραστηριότητα.
 
 
Η επαφή με την Μυκονιάτικη φύση και τα ζωντανά τους, αποτελεί καθημερινή τους συνήθεια και για τους γηραιότερους είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο χθες και το σήμερα της Μυκόνου.   
 
Σήμερα, ημέρα εορτασμού του Αγίου Μοδέστου, προστάτη και θεραπευτή των ζώων, παρά την καταρρακτώδη βροχή, τα μέλη του Γεωργοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μυκόνου τίμησαν την μνήμη του στον Ιερό Ναό Παναχράντου στη Χώρα και παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β’ με τη συμμετοχή του εφημέριου του Ναού Πρωτ. Βασίλειου Τζανιδάκη και του Πρωτ. Πέτρου Μαραγκού.
 
 
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων συνεχάρη τα μέλη του Γεωργοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μυκόνου, που εξακολουθούν να ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, οι οποίες ήταν οι κυρίες ασχολίες των Μυκονίων, πριν την σημερινή τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
 
 
Παρών στη θεία λειτουργία ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου και η Αντιδήμαρχος κ. Ειρήνη Γρυπάρη. 
 
Φωτογραφίες: imsyrou