Δήμαρχο Κουκά δείχνει η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Δήμαρχο Κουκά δείχνει η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

 

 

Το δεύτερο πολιτικό βαρόμετρο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενόψει των εκλογών του Μαϊου του 2019, δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά».
 
Στη μέτρηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία OPINION POLL για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην πρόθεση ψήφου ο Απόστολος Κατσιφάρας συγκεντρώνει ποσοστό 26,4%, έναντι 21,8% του Νεκτάριου Φαρμάκη και 10,2% του Κώστα Σπηλιώπουλου. Ακολουθούν ο Νίκος Καραθανασόπουλος με 5,1% και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου με 3,8%. «Άλλον» επιλέγει το 4%, το «Λευκό, Άκυρο, Αποχή» συγκεντρώνει 7,4% και οι Αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 21,3%. Στο ερώτημα για τον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «Ποιον θα ψηφίζατε ανάμεσα σε Κατσιφάρα και Φαρμάκη», το 36,7% επιλέγει τον κ. Κατσιφάρα έναντι του κ. Φαρμάκη που συγκεντρώνει 31,5%.
 
Τα «Παραπολιτικά» δημοσιεύουν επίσης τα αποτελέσματα αντίστοιχων μετρήσεων από την OPINION POLL για τους δήμους Καλλιθέας και Φυλής Αττικής, Μυκόνου, Αρταίων και Ν. Σκουφά, για την Περιφέρεια Ηπείρου όσον αφορά τις διαθέσεις της κοινής γνώμης στο νομό Άρτας, ενώ παρουσιάζουν την δημοφιλία των υποψηφίων βουλευτών επίσης του νομού Άρτας.
 
Σχετικά με τον Δήμο Μυκόνου τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι τα ακόλουθα: 
 
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
 
Ο κ. Χρήστος Βερώνης αποφάσισε να διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία στη Μύκονο, όμως φαίνεται ότι ο σημερινός δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς, αξιολογείται θετικά από τους δημότες και δύσκολα θα χάσει. Ικανοποιημένοι από το έργο του δηλώνουν σχεδόν οι 6 στους 10 δημότες (58,3%). Παράλληλα, το 46,2% θεωρεί ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο κ. Κουκάς.
 
 
Ο ίδιος στον α’ γύρο καταγράφει 27,3% έναντι 22,6% του κ. Βερώνη και 13,1% του κ. Φιορεντίνου. Η κυρία Καμμή ακολουθεί με 8,9% και ο κ. Θεοχάρης με 1,2%. Ιδιαίτερα υψηλό (25,7%) είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι. Στον β’ γύρο το προβάδισμα του κ. Κουκά έναντι του κ. Βερώνη αυξάνεται στις 7,5 μονάδες, με 39,2% έναντι 31,7% του αντιπάλου του. Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι περισσότεροι είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι θα επικρατήσει ο κ. Βερώνης (39,1%) έναντι του κ. Κουκά (29,2%).
 
πηγή: parapolitika.gr