Επιχορηγήσεις από τον Δήμο Μυκόνου σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία

Επιχορηγήσεις από τον Δήμο Μυκόνου σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία

 

 

Έμπρακτη είναι η στήριξη της Δημοτικής Αρχής στους Πολιτιστικούς Συλλόγους του νησιού οι οποίοι πρεσβεύουν και προάγουν τον πολιτισμό με κάθε δυνατό τρόπο. Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/12, με ομόφωνη απόφαση, προέκρινε την πρόταση του προέδρου κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου και ενέκρινε την επιχορήγηση των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων του νησιού κατόπιν αιτήσεώς τους, διαμορφώνοντας και τα αντίστοιχα ποσά που θα λάβουν για το έτος 2018 με βάση το πρόγραμμα δράσης τους.  
 
Το ποσό που βάση νόμου ο Δήμος διέθεσε φέτος για τα Πολιτιστικά Σωματεία και Συλλόγους είναι 30.000€. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια κάθε έτους, ο Δήμος καλύπτει και άλλα έξοδα που αφορούν καλύψεις εκδηλώσεων που πραγματοποιούν τα διάφορα σωματεία. 
 
Συγκεκριμένα, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα Σωματεία που θα επιχορηγηθούν με τα αντίστοιχα ποσά τους είναι:
 
1. Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου      8.000€
2. Σύλλογος Γυναικών Ανωμερίτισσες                                        4.000€
3. Χορευτικός Παραδοσιακός Σύλλογος «Ανεμόμυλοι»              4.000€
4. Σωματείο Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου           8.000€
5. Απολλώνιος Πολιτιστικός Όμιλος                                            4.000€
6. Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – 1ο Σύστημα Ν/Π Μυκόνου     2.000€
 
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς τονίζει:
 
"Είμαστε περήφανοι που το νησί της Μυκόνου έχει τόσο δραστήριους Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία οι οποίοι πρεσβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τον πολιτισμό τόσο εντός του νησιού μας όσο και εκτός".
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κουκάς, "η επιχορήγηση που παρέχουμε στους συλλόγους κάθε χρόνο ως Δημοτική Αρχή είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να συμβάλλουμε σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια η οποία αποτελεί τη βάση για τη διατήρηση και τη διάνθιση του πολιτισμού μας".