Ενισχύονται οι σχέσεις της Μυκόνου με το Κατάρ - Αυξάνονται και οι καλοκαιρινές πτήσεις

Ενισχύονται οι σχέσεις της Μυκόνου με το Κατάρ - Αυξάνονται και οι καλοκαιρινές πτήσεις
Με μία νέα πτήση ενισχύεται η σύνδεση του Κατάρ με την Μύκονο το καλοκαίρι του 2019, ενώ οι σχέσεις των δύο πλευρών έρχονται ακόμα πιο κοντά. Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου η Μύκονος συμμετείχε στην επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής επετείου του κρατιδίου στην Αθήνα, από τον Πρέσβη του Κατάρ, κ. Abdulaziz Ali Al-Naama. Το νησί εκπροσωπήθηκε από τη Δημοτική Σύμβουλο κα.Τόνια Ανδρόνικου και τη Σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων κα. Μαρία Κουσαθανά.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία του Κατάρ προβάλλοντας εικόνες από την ιστορική εξέλιξη της χώρας με διάφορα τοπία με την καθημερινή ζωή των Καταρινών, τοπικά εδέσματα και εκθέσεις με θέμα τη θάλασσα, το μουντιάλ του 2022 και το μοντέρνο Κατάρ.
 
Παράλληλα, τιμώντας τις πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα, ο Πρέσβης εξέφρασε τη βούληση του Κατάρ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων του κρατιδίου με την Ελλάδα στο μέλλον.
 
Η πρόσκληση και παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου Μυκόνου επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την καλή συνεργασία της Πρεσβείας του Κατάρ με τη Δημοτική Αρχή καθώς και τη σταθερή στήριξη και προβολή της Μυκόνου στον αραβικό κόσμο ως έναν από τους πρώτους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς. 
 
Γεγονός, που είχε επισφραγιστεί και στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς με τον Πρέσβη του Κατάρ, κ. Abdulaziz Ali Al-Naama, το Μάιο του 2018 στη Μύκονο.
 
Παράλληλα,  η προβολή αυτή στη Μέση Ανατολή ενισχύεται μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση της QATAR Airways που αφορά στην αύξηση των πτήσεων από τη Ντόχα προς τη Μύκονο την τουριστική περίοδο του 2019.