Έργο ορόσημο-Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 4.800.000€ για την επέκταση του ΒΙΟΚΑ

Έργο ορόσημο-Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 4.800.000€ για την επέκταση του ΒΙΟΚΑ

Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για το νησί, η επέκταση και αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού στην Αλεόμαντρα προχωρά μετά την εξασφάλιση του ποσού των 4.830.000€ από το Υπ. Εσωτερικών.

Το σοβαρό αυτό έργο, από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει στο νησί τα τελευταία χρόνια, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι μετά την υποβολή πλήρους φακέλου μελετών και αδειοδοτήσεων.

Μάλιστα, ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτσης υπέγραψε τη σχετική απόφαση και έτσι πλέον η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της Μυκόνου περνά στη φάση της υλοποίησης. Άμεσα αναμενεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου (ΔΕΥΑΜ).

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Μιχάλης Ζουγανέλης αξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και χαρακτήρισε το έργοα ως το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών. "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι" τόσο γιατί οι κόποι των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ έπιασαν τόπο όσο και γιατί καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα τεράστιο ποσό - κοντά στα 5.000.000 ευρώ - για την υλοποίηση ενός εκ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων έργων των τελευταίων ετών. Οφείλω να συγχαρώ και δημόσια τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κώστα Κουνάνη και τους εργαζομένους στη ΔΕΥΑΜ για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και τον Δήμαρχο Μυκόνου για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στο έργο μας» ανέφερε ο κ. Ζουγανέλης.
 
Το αντικείμενο του έργου αφορά τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της υφιστάμενης επεξεργασίας λυμάτων και την επέκταση της για εξυπηρέτηση περισσότερων κατοίκων. Πρόκειται για έργο μεγάλης πνοής για το νησί μας και μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας. 
 
Διαβάστε την δήλωση του Δημάρχου κ. Κουκά για την χρηματοδότηση του εργου: