Συνάντηση για τους δασικούς χάρτες των Κυκλάδων στο Υπ. Περιβάλλοντος

Συνάντηση για τους δασικούς χάρτες των Κυκλάδων στο Υπ. Περιβάλλοντος

 

 

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις Κυκλάδες και όχι μόνο κατά την ανάρτηση των δασικών χαρτών απασχόλησαν τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 22/11, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία των τριών βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Μανιού, του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου και αντιπροσωπείας φορέων των Κυκλάδων.
 
Το θέμα της συνάντησης αφορούσε τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις Κυκλάδες, και όχι μόνο, σχετικά με τον χαρακτηρισμό δασών, δασικών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων αλλά και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, την σύνταξη και την μεταγραφή συμβολαίων.
 
Κατά την συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, αποτυπώθηκαν τα προβλήματα και εκτιμήθηκε ότι μπορούν να εξευρεθούν οι προσιδιάζουσες λύσεις προς όφελος τόσο του δημοσίου συμφέροντος όσο και των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι επαφές και ο διάλογος συνεχίζονται, ώστε να προκύψει το συντομότερο δυνατό ικανοποιητική λύση.
 
Στη συνάντηση, εκ μέρους του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων συμμετείχαν ο Γεώργιος Ευριπιώτης (Πρόεδρος), η Άρια Χαραλαμπίδη (Αντιπρόεδρος) και ο Μηνάς Μπουγιούρης (Μέλος), καθώς και ο Γιάννης Σταματούκος ως εκπρόσωπος των Δασολόγων Μελετητών Ν. Κυκλάδων.