«Λαός που λησμονεί την ιστορία του δεν έχει μέλλον»

«Λαός που λησμονεί την ιστορία του δεν έχει μέλλον»

 

 

Προάγοντας τον πολιτισμό και έχοντας ως έναν από του κύριους στόχους της, τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς της Μυκόνου αλλά και της ιερής Δήλου, η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε με ιδίους πόρους και μέσα από την τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, την επιτυχή υλοποίηση μιας σειράς εργασιών που είχαν ως στόχο τη συντήρηση και βελτίωση τόσο των υποδομών, όσο και των Αρχαιολογικών Εκθέσεων στα δυο νησιά.     
 
Ειδικότερα, υλοποιήθηκαν με επιτυχία εργασίες που αφορούσαν στις συντηρήσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων του κάθε μουσείου στα δυο νησιά αντιστοίχως, ώστε να είναι πιο ασφαλείς οι συνθήκες παρουσίασης των εκθεμάτων, εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών και των αρχαιολογικών εκθέσεων στα δυο νησιά, εργασίες καθαρισμού και συντήρησης συγκεκριμένων περιοχών του Κάστρου Μυκόνου και εργασίες που αφορούν στην προβολή και ανάδειξη της Δήλου μέσω έντυπων καταλόγων.
 
Το αρχαιολογικό μουσείο της Δήλου
 
«Λαός που λησμονεί την ιστορία του δεν έχει μέλλον» ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς επισημαίνοντας ότι η δημοτικής αρχή υιοθετώντας απόλυτα το ανωτέρω ρητό, από την αρχή της θητείας της 'έχει ως στόχο τη συνεχή ανάδειξη του τοπικού πολιτισμικού και πολιτιστικού μας πλούτου, στηρίζοντας με κάθε τρόπο έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
 
«Τα μουσεία της Μυκόνου και της Δήλου οφείλουμε να τα προστατεύουμε, να τα συντηρούμε και να τα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο, καθώς πρεσβεύουν την ίδια μας την ιστορία» επεσήμανε ο κ. Κουκάς και τόνισε ότι αποτελούν προορισμούς παγκόσμιου ενδιαφέροντος και οφείλουμε να τα διατηρούμε σε άριστη κατάσταση, εξασφαλίζοντας τη λαμπρότητα που τους πρέπει και δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
 
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε αυτή την προσπάθεια έχουμε άξιους και δραστήριους συνοδοιπόρους και συνεργάτες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων» κατέληξε ο κ. Κουκάς.