Έπεσαν οι υπογραφές για το κλειστό «Δώρο αφιερωμένο στη νέα γενιά της Μυκόνου» δήλωσε ο Δήμαρχος

Έπεσαν οι υπογραφές για το κλειστό «Δώρο αφιερωμένο στη νέα γενιά της Μυκόνου» δήλωσε ο Δήμαρχος

 

 

«Έπεσαν» το μεσημέρι της Τετάρτης 21/11 οι υπογραφές μεταξύ του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά και της Κατασκευαστικής Εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ, για την ανέγερση του πρώτου κλειστού γυμναστηρίου στο νησί της Μυκόνου.

Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο έργο αθλητισμού που αποτελούσε πάγιο αίτημα δεκαετιών, με προϋπολογισμό 1.485.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου στην Άνω Μερά γίνεται αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού και ποσοστό έκπτωσης 45%.
 
Θυμίζουμε ότι για το έργο είχαν καταθέσει προσφορά 22 κατασκευαστικές εταιρείες.
 
Στη μακέτα απεικονίζεται η όψη του εξωτερικού χώρου του έργου
 
Καθοριστικής σημασίας συμβολή στην υλοποίηση του έργου κατέχει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου & Μυκόνου, η οποία παραχώρησε, πριν από δεκαπέντε (15) χρόνια, το ακίνητο όπου και θα ανεγερθεί το κλειστό γυμναστήριο.
 
Χαμόγελα αισιοδοξίας από τον Δήμαρχο κ. Κουκά, τους συνεργάτες του και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης. 
 
Υπενθυμίζεται, ότι ύστερα από δωρεά της οικογένειας Χανιώτη, είχε επιχειρηθεί ξανά η υλοποίηση του έργου, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου στο σύντομο λόγο του κατά την τελετή υπογραφής του έργου δήλωσε:
 
«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για το νησί μας.
 
Η νέα γενιά αθλητών μας αποκτά το δικό της «σπίτι».
 
Η Μύκονος αποκτά πλέον το πρώτο κλειστό γυμναστήριο.
 
Αυτό το έργο δε θα θεωρείται πλέον μια απλή μακέτα.
 
Η σημερινή υπογραφή με την μεταξύ Δήμου Μυκόνου και Ιντρακάτ αποτελεί την αφετηρία υλοποίησης του έργου.
 
Μετά από σκληρή δουλειά πολλών ανθρώπων την τελευταία τριετία και κατόπιν των δωρεών της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου & Μυκόνου και της οικογένειας Χανιώτη (Παχή), καταφέραμε να υπερκεράσουμε τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και να διαψεύσουμε όλες τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για ένα ακόμα δήθεν «ναυάγιο» της Δημοτικής Αρχής.
 
Εμείς συνεχίζουμε σεμνά και ταπεινά όπως ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια. 
 
Με λίγα λόγια και πολλά έργα.
 
Έργα μικρά και μεγαλύτερα, έργα για την καθημερινότητα, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, την ποιότητα ζωής και τον τουρισμό, έργα απαραίτητα για τη Μύκονο, αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή ακόμα και στο τελευταίο ευρώ των Μυκονιατών.
 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους στενούς συνεργάτες μου, στους υπαλλήλους και σε όσους ασχολήθηκαν, ο καθένας λιγότερο ή περισσότερο, με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αφιερώνεται στη νέα γενιά της Μυκόνου».