(ΦΩΤΟ) Εργασίες επέκτασης στο διεθνές αεροδρόμιο Μυκόνου

(ΦΩΤΟ) Εργασίες επέκτασης στο διεθνές αεροδρόμιο Μυκόνου

 

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες επέκτασης για την ολοκλήρωση του νέου κτηρίου στον διεθνή αερολιμένα της Μυκόνου. 

Στο πλαίσιο της ανάληψης της διαχείρισης και λειτουργίας των 14 αεροδρομίων, η Fraport Greece έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τον εκμοντερνισμό και ανάπτυξη τους. Το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει για το αεροδρόμιο Μυκόνου περιλαμβάνει: 

1.Επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού - 50% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροσταθμού σε 13.350 m2 με την ανέγερση νέου τμήματος αεροσταθμού
2.Νέος πυροσβεστικός σταθμός
3.Aναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών
4.33% αύξηση των σταθμών Check-in (από 12 σε 16)
5.17% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 6 σε 7)
6.25% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 4 σε 5)
 
 

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του διάδρομου απο-προσγείωσης οι εργασίες του οποίου έλαβαν μέρος τον περασμένο χειμώνα. 

"Προχωράνε εντατικά τα έργα της ριζικής ανακαίνισης και επέκτασης των υποδομών του αεροδρομίου της Μυκόνου.. μια μεγάλη επένδυση για τον τόπο μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Μετά το λιμάνι που ολοκληρωθηκε πρόσφατα, και αυτή η πύλη εισόδου αναμορφώνεται. Παρακολουθούμε στενά την πρόοδο τους. Συνεχίζουμε!" ανέφερε σε σχετικά ανάρτησή του στο fb για την πορεία των έργων ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.