(Φωτο) Η πολεμική μας αεροπορία τίμησε τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

(Φωτο) Η πολεμική μας αεροπορία τίμησε τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

 

Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τίμησε σήμερα 8 Νοεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία. Στη Μύκονο το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία στην εκκλησία του οικισμού της Αεροπορίας στην Άνω Μερά, από τον Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο.

Παρουσία του Δημάρχου κ. Κουκά, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή του Α.Τ. Μυκόνου, του Υπολιμενάρχη, του Προϊσταμένου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Αερολιμενάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Μπρίγγου, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων, των Προσκόπων, απόστρατοι αξιωματικοί και πλήθος κόσμου, ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ Επισμηναγός κ. Αναστάσιος Στουρνάρας εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. 

Μετά την ολοκλήρωση της Δοξολογίας τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη του αξιωματικού της Μονάδας ανθυποσμηναγού Γεωργίου Λιάκου που έφυγε ξαφνικά από την ζωή τον Μάιο του 2016.

Ακολούθησε κέρασμα στην λέσχη των αξιωματικών απέναντι από το ιερό παρεκκλήσι. 

Ο εορτασμός του Αρχάγγελου Μιχαήλ ως προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας καθιερώθηκε το 1957 και έκτοτε γιορτάζεται ανελλιπώς σε όλες τα αρχηγεία και τις μονάδες βάσης καθώς αποτελεί την επίσημη αεροπορική γιορτή. 

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τον σημερινό εορτασμό.