Πρωτοπόρα κίνηση από τον Δήμο Μυκόνου ο «13ος μισθός» προς τους δημοσίους υπαλλήλους

Πρωτοπόρα κίνηση από τον Δήμο Μυκόνου ο «13ος μισθός» προς τους δημοσίους υπαλλήλους

 

 

Υπερβαίνει τα 300.000€ ετησίως η συνολική δαπάνη του δήμου για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος προς τους υπαλλήλους του δημοσίου. Η δαπάνη καλύπτεται από ίδιους πόρους του Δήμου προς τους δημοσίους υπαλλήλους που βάση νόμου είναι δικαιούχοι για το βοήθημα. 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την καταβολή των πρώτων 116.500€ στους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται στο νησί. Πρόκειται για μια απόφαση ιστορικής σημασίας η οποία έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών του Δήμου μετά την προσωπική πρόταση του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά για την θέσπιση του Νόμου 4483/2017 που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μυκόνου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου προχωρά στην καταβολή ειδικού βοηθήματος δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο νησί, ενταγμένου σε έναν ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό στήριξής τους, που περιλαμβάνει πέραν του «13ου μισθού», εξασφάλιση στέγης και διατροφής.

Τα πρώτα εντάλματα πληρωμής που εγκρίθηκαν και θα καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους, ανέρχονται στο ποσό των 116.500 ευρώ.
 
Μεταξύ των πρώτων δικαιούχων είναι οι εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό και Κέντρο Υγείας Μυκόνου.
 
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς ένα δίκαιο αίτημά μας που έλαβε τη μορφή νομοθετήματος, παίρνει σάρκα και οστά» αναφέρει με ικανοποίηση ο Δήμαρχος κ. Κουκάς και επισημαίνει «Νησιωτικοί ή άλλοι απομακρυσμένοι Δήμοι της χώρας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρέχουν κίνητρα σε δημόσιους υπαλλήλους των απολύτως απαραίτητων υπηρεσιών που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία κάθε τοπικής κοινωνίας, ώστε να καλύπτονται τα κενά που εμφανίζονταν εδώ και χρόνια, σε θέματα ασφάλειας, υγείας, παιδείας κλπ.
 
Γνωρίζουμε όλοι τη μεγάλη προσφορά των γιατρών, εκπαιδευτικών, αστυνομικών, λιμενικών, διασωστών του ΕΚΑΒ, πυροσβεστών  κλπ δημοσίων λειτουργών, όπως επίσης και τις σημαντικές περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια. Όπως επίσης, αξιολογούμε θετικά τις θυσίες που έκαναν προκειμένου να ανταπεξέρχονται στο λειτούργημα που επιτελούν. Αυτό είναι το έμπρακτο ευχαριστώ μας για όσα έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου.
 
Κλείνοντας οφείλω να απονείμω τα εύσημα στον Δημοτικό Σύμβουλο και Συντονιστή της Ομάδας εργασίας για τα ειδικά επιδόματα του 2018 κ. Ευάγγελο Μπόνη, καθώς και στις Δημοτικές Υπαλλήλους και μέλη της ομάδας κ.κ. Ελένη Μπαρμπάτση, Κατερίνα Ν. Ζουγανέλη και Βασιλική Νικηφορίδου για τη σημαντική προσφορά τους σε όλη τη διαδικασία» κατέληξε.