Ξεκινούν οι Αποσπερίδες στην βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά

Ξεκινούν οι Αποσπερίδες στην βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά

 

 

Το Φθινόπωρο προχωρά και στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Στέγης Μελέτης, Πολιτισμού και Παράδοσης Παναγιώτη Κουσαθανά ξεκινούν οι Χειμωνιάτικες Αποσπερίδες. 

Προοιμιακή αποσπερίδα της ΙΒ΄περιόδου 2018-2019. Οι χίλιες και μια νύχτες της Σεχραζάτ, οι χίλιες και μια νύχτες της Μύκονος.

Μια παράλληλη ακουστική απόλαυση: ο μυκονιάτης Παναγιώτης Κουσαθανάς θα διαβάσει αποσπάσματα από τα δυο πρόσφατα βιβλία του, που πήραν χίλιες και μια (κι ακόμη περισσότερες) νύχτες για να γραφτούν κι αμέσως μετά ο ρώσος Nikolai Rimsky-Korsakov (1844-1908) θα βάλει τη Scheherazade (1888) να μας διηγηθεί τις δικές της ιστορίες που κατάφεραν να της σώσουν τη ζωή.

Ο σπουδαίος διευθυντής ορχήστρας Charles Mackerras οδηγεί τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου με εξαιρετική ευαισθησία και ακρίβεια. Θα ακουστούν τα δύο πρώτα από τα τέσσερα μέρη του έργου, "αλλά κάποια στιγμή ευελπιστούμε να ακούσομε, να δούμε και να σχολιάσομε το έργο στην ολοκληρωμένη του μορφή" αναφέρει ο κ. Κουσαθανάς.

Κάποιες από τις Αποσπερίδες Πολιτισμού που δεν υπόκεινται στους νόμους για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών θα μεταδίδονται ζωντανά (live video) από τη σελίδα του Facebook (Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά) για τους φίλους της Στέγης Μελέτης, που δεν βρίσκονται στη Μύκονο ή που αδυνατούν να παραστούν.}

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 17.30΄ – 20.30΄ μ.μ. Τηλέφ. 22890-22646 / 6946775528 (κ. Π. Γκιώκας)
 
 
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
Παραλλήλως, για όσους αγαπούν το βιβλίο λειτουργούν, όπως και τις προηγούμενες χρονιές:
1. Η Λέσχη Ανάγνωσης για Ενήλικες και
2. η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, υπό την εμπνευσμένη εποπτεία της ακάματης καθηγήτριας κ. Αγγέλας Καλαφάτη, που είναι η πνοή και το στήριγμα στις παράλληλες δραστηριότητες της Στέγης Μελέτης.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες  για τη συμμετοχή σας στο τηλέφ. 22890-22646 κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Στέγης ή καλύτερα απ’ ευθείας στο τηλέφωνο της κ. Α. Καλαφάτη: 6977281895.