Τέλος οι υπέρβαροι τουρίστες για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης!

Τέλος οι υπέρβαροι τουρίστες για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης!

 

 

«Η ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε στους υπέρβαρους τουρίστες να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια, αφού διαδηλωτές ισχυρίστηκαν ότι τα ζώα αποκτούν αναπηρίες από παχύσαρκους αναβάτες». Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Βρετανική ιστοσελίδα Mirror που συμπληρώνει:
 
«Νωρίτερα φέτος δόθηκαν στην δημοσιότητα εικόνες από γαϊδουράκια που ανέβαιναν στα στενά σκαλοπάτια του εκπληκτικού ελληνικού νησιού της Σαντορίνης - που ήταν φορτωμένα από παχύσαρκους παραθεριστές.
 
Τώρα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της χώρας δημοσίευσε ένα νέο σύνολο κανονισμών που αναφέρουν ότι τα γαϊδουράκια που βρίσκονται στην Σαντορίνη δεν πρέπει να φέρουν φορτία βάρους μεγαλύτερου από 100 κιλά ή το ένα πέμπτο του βάρους τους.
 
 
Η κίνηση έρχεται μετά από ακτιβιστές ζώων στο νησί που ισχυρίζονται ότι η παχυσαρκία αυξάνεται, τα γαϊδούρια αναγκάζονται να μεταφέρουν όλο και βαρύτερα φορτία ενώ εργάζονται πολλές ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς καταφύγιο, ξεκούραση και νερό - αφήνοντάς τα με τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη και ανοιχτές πληγές από δύσκαμπτες σέλες.
 
Το δελτίο αναφέρει: «Οι ιδιοκτήτες εργαζόμενων ιπποειδών θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι το επίπεδο υγείας των ζώων είναι υψηλό. Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν υλικά απολύμανσης στους χώρους διαβίωσης και στους χώρους εργασίας τους.
 
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ζώα ακατάλληλα για εργασία, δηλ., ασθενή ζώα, τραυματισμένα, ζώα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη καθώς και ζώα με κακή διατήρηση των οπλών τους.
 
Τα ζώα θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά κατάλληλη και επαρκή τροφή και καθαρό πόσιμο νερό, σε δοχεία που δεν μπορούν να μολυνθούν και που θα καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
 
Τα ιπποειδή εργασίας δεν πρέπει να φορτώνονται με υπερβολικό βάρος για το μέγεθος, την ηλικία τους ή τη φυσική τους κατάσταση. Το φορτίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το βάρος των 100 κιλών ή το ένα πέμπτο του σωματικού τους βάρους».
 
 
πηγή: reader.gr