Η παρασκευή των αμυγδαλωτών σήμερα στην Λέσχη Γαστρονομίας

Η παρασκευή των αμυγδαλωτών σήμερα στην Λέσχη Γαστρονομίας

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες φετινές μαγειρικές συναντήσεις της πραγματοποιεί το απόγευμα η Λέσχη Γαστρονομίας που παρουσιάζει -ίσως για πρώτη φορά δημόσια- τον τρόπο παρασκευής των παραδοσιακών αμυγδαλωτών Μυκόνου. Βήμα - Βήμα η τέχνη των αμυγδαλωτών από την Μαρία Ασημομύτη.

 
 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωηση "Τα αμυγδαλωτά παλιότερα ήταν και οικιακή υπόθεση. Ήταν από τα πιο αγαπημένα γλυκά για κάθε χαρά ή γιορτινή μέρα κι εκτός από τα γνωστά παραδοσιακά εργαστήρια όπως το ιστορικό του Σκαρόπουλου, του Κλούρα και του Ευθυμίου -που δυστυχώς έκλεισε φέτος μετά από πολλές δεκαετίες παρουσίας- αμυγδαλωτά, έφτιαχναν και οι φούρνοι".
 
 
Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα στο καφέ Μπάρκο στο παλιό λιμάνι.