Μύκονος: 7 δημιουργικές προτάσεις για το χειμώνα

Μύκονος: 7 δημιουργικές προτάσεις για το χειμώνα

 

 

Όσο προχωρά το φθινόπωρο και ο προσωπικός χρόνος μεγαλώνει, μετά την απαραίτητη ξεκούραση, έρχονται οι δημιουργικές προτάσεις της ΚΔΕΠΠΑΜ για να γεμίσουν με ζωντάνια τις μέρες μας και με καλλιτεχνικές νότες τις ώρες μας.
 
Τα εικαστικά και καλλιτεχνικά τμήματα της ΚΔΕΠΠΑΜ δίνουν και αυτό το χειμώνα ραντεβού με τους εραστές της τέχνης και τα ελεύθερα πνεύματα που επιθυμούν να δώσουν αξία το χρόνο τους τις μέρες που το νησί βρίσκεται σε χειμερινή ραστώνη. 
 
Τα καλλιτεχνικά και εικαστικά τμήματα του φετινού χειμώνα αφορούν τους ακόλουθους κλάδους:
 
-Ζωγραφικής: Το τμήμα περιλαμβάνει ελεύθερο προοπτικό σχέδιο, ζωγραφική και Ιστορία της τέχνης. Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές άνω των 13 ετών. Επιμορφωτής: Μάκης Μωράκης.
 
- Αγιογραφίας: Η Βυζαντινή τέχνη κατασκευής εικόνας με τις παλιές τεχνικές στοκαρίσματος, χρυσώματος και ζωγραφικής με αυγοτέμπερα θα διδαχθεί σε μαθητές άνω των 15 ετών.
Επιμορφωτής: Μερκούρης Δημόπουλος.
 
- Ψηφιδωτού: Το τμήμα περιλαμβάνει την κατασκευή ψηφιδωτών συνθέσεων, μαθήματα τεχνολογίας των υλικών, αναδρομή στην ιστορική διαδρομή και στις τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών δημιουργιών, ξενάγηση στα ψηφιδωτά της Δήλου. Επιμορφωτής: Ειρήνη Συριανού.
 
- Φωτογραφίας: Μαθήματα ψηφιακής φωτογραφίας με αντικείμενο την τεχνική λήψης, την επεξεργασία και την αισθητική ανάλυση της φωτογραφίας. Επιμορφωτής: Ανδρέας Μπέκας.
 
- Θεατρική Ομάδα: Η Θ.Ο.Μ. μετά από την συμμετοχή της στην Όπερα ''ΗΡΑ'' του Θοδωρή Αμπαζή στην Δήλο & την παρουσία της στην 30η Συνάντηση Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Χίο, ξεκινά τον προγραμματισμό της νέας περιόδου. Αν έχετε διάθεση για ομαδική εργασία και προσφορά ή επιθυμείτε ταξίδι-εξερεύνηση στο κόσμο του δράματος, δηλώστε συμμετοχή!
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Δομένικος-Δημήτριος Κουκάς.
 
-Εργαστήριο τέχνης για παιδιά: Σκοπός του τμήματος η γνωριμία των παιδιών με την τέχνη μέσα από την ζωγραφική, την γλυπτική , το κολάζ, τις κατασκευές, την ιστορία της τέχνης κλπ. Συμμετέχουν παιδιά άνω των 7 ετών.
Επιμορφωτής: Ιωάννα Χειμωνά.
 
- Δημιουργικό θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά: Το Δημιουργικό Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά & νέους ανεβάζει τον θρυλικό ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ, της Ξένιας Καλογεροπούλου. Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, συντροφιά με τη μουσική του Διονύση Σαββόπουλου. Πρόβες σε ξεχωριστά τμήματα για παιδιά 4-7, 8-11, 12-15 & ενηλίκων. Εμψυχώτρια Μυρτώ Μολανδώνη.
 
Έναρξη μαθημάτων 1η Νοεμβρίου. Πληροφορίες και εγγραφές στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και στο τηλ. 22890 27190.