Ειδικός σχεδιασμός για την αστυνόμευση της Μυκόνου

Ειδικός σχεδιασμός για την αστυνόμευση της Μυκόνου
Την δέσμευσή ότι θα υπάρξει ειδικός σχεδιασμός για τα θέματα ασφάλειας που απασχολούν τη Μύκονο απέσπασε ο Δήμαρχος κ. Κωνστνατίνος Κουκάς κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ του κ. Κουκά, της Υπουργού κας Όλγας Γεροβασίλη και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου. 
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του κ. Κουκά και είχε ως κεντρικό θέμα τα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας που παρουσιάζονται στο νησί, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.
 
Κατά την διάρκειά της ο κ. Κουκάς αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ενώ επεσήμανε ότι το πρόβλημα της παραβατικότητας αφορά τόσο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου όσο και στους χειμερινούς μήνες, μιας και τον περασμένο χειμώνα σημειώθηκαν αυξημένα κρούσματα κλοπών σπιτιών και επιχειρήσεων.
 
Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, ήταν πλήρως ενημερωμένη τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο, όσο και τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Δήμαρχος Μυκόνου, ενώ δήλωσε αποφασισμένη να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα αστυνόμευσης και επιβολής του νόμου, που θα αποτελέσουν βασική προτεραιότητα για την εύρυθμη λειτουργία του νησιού, το οποίο αποτελεί τη «βιτρίνα» της Ελλάδας στο εξωτερικό.
 
Ο νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος ενημέρωσε επίσημα τον Δήμαρχο Μυκόνου για τις πρωτοβουλίες που λήφθηκαν άμεσα - από αναλήψεως των καθηκόντων του - εντός του μηνός Σεπτεμβρίου, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξει ειδικος σχεδιασμός για την αστυνόμευση του νησιού, τόσο κατά την τουριστική περίοδο, όσο και για τους χειμερινούς μήνες, με περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης -ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο- και με υλοποίηση νέου πιο αποτελεσματικού επιχειρησιακού σχεδίου.
 
Με την ευκαιρία της συνάντησης η οποία διεξήχθει σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Κουκάς δεν παρέλειψε να αναφέρει στην κ. Γεροβασίλη και το θέμα της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος Μυκόνου και στην ανάγκη προμήθειας νέου σύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος για τα αστικά συμβάντα.
 
Η κ. Γεροβασίλη αν και νέα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνώριζε και αυτό το ζήτημα και δεσμεύτηκε να εξετάσει πιθανές λύσεις. 
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η Υπουργός δήλωσε:
 
 
«Η Μύκονος αποτελεί ζωντανή διαφήμιση για τη χώρα μας στο εξωτερικό.
 
Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του νησιού, για τους κατοίκους και τα εκατομμύρια των επισκεπτών της.
 
Για αυτό και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα ζητήματα αστυνόμευσης με στόχο την ασφάλεια πολιτών και τουριστών».
 
Σε δήλωσή του ο κ. Κουκάς ανέφερε τα εξής:
 
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντησή μου με την κ. Γεροβασίλη.
Αν και μόλις ένα μήνα στη θέση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, φάνηκε να γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία και πιστεύω ότι άμεσα θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες αλλαγές, προκειμένου το αίσθημα ασφάλειας να επιστρέψει και πάλι στο νησί μας».