Η επέλαση του «Ζορμπά» από την Ελλάδα - Πως θα κινηθεί το σύστημα -Τι λένε τα στοιχεία της ΕΜΥ

Η επέλαση του «Ζορμπά» από την Ελλάδα - Πως θα κινηθεί το σύστημα -Τι λένε τα στοιχεία της ΕΜΥ

 

 

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στα νησιά των Κυκλάδων ο κυκλώνας Ζορμπάς, που ήδη έχει πλήξει περιοχές της Πελοποννήσου. 
 
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της οι Κυκλάδες συμπεριλαμβάνονται στις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα.
 
Τα έντονα φαινόμενα σε γενικές γραμμές θα επηρεάσουν τα κεντρικά και νότια τμήματα της Ελλάδος και από το πρωί του Σαββάτου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Νότιο Ιόνιο, τη Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη.
 
Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Στερεά (συμπεριλαμβάνεται και η Αττική) την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς και τις Βόρειες Σποράδες.
 
Φωτογραφία Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
 
 
Αναλυτικά το δελτίο της ΕΜΥ με όσα μας περιμένουν τις επόμενες ημέρες:
 
1. Σήμερα Σάββατο (29-09-2018):
 
Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες (κυρίως τις δυτικές) και από τις απογευματινές ώρες τις Σποράδες και τη Θεσσαλία.
 
Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην Αττική. Σταδιακά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, πιθανώς στα Δωδεκάνησα και προς τη νύχτα της Κυριακής (30-09-2018) στη Χαλκιδική.
 
Β. Άνεμοι εντάσεως 8-9 και τοπικά στα πελάγη 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά από αργά το απόγευμα.