Νέο έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας από την ΕΜΥ - Ο καιρός του τριημέρου

Νέο έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας από την ΕΜΥ - Ο καιρός του τριημέρου

 

 

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με ισχυρούς ανέμους και βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ήδη όπως ανακοινώθηκε τα σχολεία σε όλη την Αττική θα είναι αύριο κλειστά λόγω της κακοκαιρίας. Αναλυτικά τα στοιχεία σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις: 
 
Την Παρασκευή (28-09-2018):
 
Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο , την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια) και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και προς το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.
 
Β. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως στο Αιγαίο 6-7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, και στο Ιόνιο 8 με 9 και το πρωί τοπικά 10. Βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα πνέουν με ένταση στο Ιόνιο 6-7 και στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ.
 
Το Σάββατο (29-09-2018):
 
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν, με κύρια χαρακτηριστικά:
 
Α. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
 
Β. Τη σταδιακή επικράτηση νότιων ανέμων, οι οποίοι στο νότιο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ.
 
Την Κυριακή (30-09-2018):
 
Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν την κεντρική και νότια χώρα.
 
Β. Νότιοι άνεμοι, πολύ θυελλώδεις και πιθανώς σε επίπεδο θύελλας (9-10 μποφόρ) θα πνέουν στα νότια πελάγη.