Νομική διαμάχη Fraport και ΥΠΑ με αφορμή τον διάδρομο προσγείωσης της Μυκόνου

Νομική διαμάχη Fraport και ΥΠΑ με αφορμή τον διάδρομο προσγείωσης της Μυκόνου

Σε δέσμευση ποσού ύψους 25.000€ προχωρά ο Διοικητής της ΥΠΑ, με εντόλη του υπουργού υποδομών, προκειμένου να εκπροσωπηθεί νομικά το ελληνικό Δημόσιο σε διαφωνία που έχει προκύψει με τη Fraport Greece, αναφορικά με το διάδρομο προσγείωσης απογείωσης του αεροδρομίου της Μυκόνου.
 
Σε δέσμευση ποσού ύψους 25.000€ προχωρά ο Διοικητής της ΥΠΑ, με εντολή του υπουργού υποδομών, προκειμένου να εκπροσωπηθεί νομικά το ελληνικό Δημόσιο σε διαφωνία που έχει προκύψει με τη Fraport Greece, αναφορικά με το διάδρομο προσγείωσης απογείωσης του αεροδρομίου της Μυκόνου. 
 
Πηγές με γνώση της υπόθεσης, τις οποίες επικαλείται ο SKAI, υποστηρίζουν πως όταν η Fraport Greece παρέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Απρίλιο του 2017, ανάμεσά τους και εκείνο της Μυκόνου, ο διάδρομος ήταν σε κακή κατάσταση. 
 
Ως εκ τούτου, το Δεκέμβριο του 2017 το αεροδρόμιο της Μυκόνου έκλεισε προκειμένου να αφαιρεθεί το παλιό οδόστρωμα και να τοποθετηθεί νέο, έργο που έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές τις οποίες είχε ζητήσει τότε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 
 
Φωτογραφία από τις πρόσφατες εργασίες στον διάδρομο προσγείωσης 
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όταν ολοκληρώθηκε το έργο η ΥΠΑ επανήλθε ζητώντας επιπρόσθετες εργασίες οι οποίες αρχικά δεν είχαν προβλεφθεί. 
 
Η Fraport Greece ζήτησε από το Δημόσιο να αναλάβει το κόστος των επιπλέον εργασιών, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το ποιος θα επωμισθεί το κόστος, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία επίλυσης διαφορών από την Επιτροπή Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, όπως άλλωστε προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων. 
 
 
Πηγή: ΣΚΑΙ