Συνεργασία και ένωση δυνάμεων παλιών και νέων στελεχών προτείνει η Κατερίνα Μονογιού

Συνεργασία και ένωση δυνάμεων παλιών και νέων στελεχών προτείνει η Κατερίνα Μονογιού

 

 

 

 
 
Στην λέξη «συνεργασία» εστιάζει η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μονογιού σε ανακοίνωσή της με θέμα «θέσεις για την Μύκονο του 2020». Η κα Μονογιού που σενάρια την θέλουν ακόμα και να ηγείται ενός δημοτικού σχήματος, χωρίς η ίδια να έχει ξεκαθαρίσει δημόσια τις προθέσεις της, αφού σημειώνει ότι θα βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις «από όποια θέση κρίνουν οι πολίτες της Μυκόνου, ότι πρέπει να το κάνω», αφήνει ανοικτό ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με πρόσωπα που έχουν συμμετοχή στα κοινά εδώ και χρόνια αναφέροντας «οι νέοι άνθρωποι σε συνδυασμό με την εμπειρία και τις γνώσεις των ήδη δοκιμασμένων μπορούν να δημιουργήσουν μια συμμαχία νίκης και ανάπτυξης για τη Μύκονο».
 
 
Με την φράση «συνεργασία για το καλό του νησιού» η κα Μονογιού κάνει άνοιγμα προς όλες τις πλευρές χαρακτηρίζοντας τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως «ζωτικής σημασίας» για το μέλλον της Μυκόνου.
 
 
«Η συσσώρευση των χρόνιων προβλημάτων, τα πολλαπλά ζητήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση δημιουργούν ένα καθεστώς θα υποστηρίξω κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την Μύκονο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της τονίζοντας ότι απαιτείται ένας στρατηγικός σχεδιασμός μέχρι το 2020 «αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαιτεί ένα Στρατηγικό σχέδιο για το νησί που θα το οδηγήσει στην χρονιά ορόσημο το 2020 με συγκεκριμένα βήματα και τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων»τονίζει.
 
 
Παράλληλα επισημαίνει ότι απαιτείται όχι κατακερματισμός και διάσπαση των πολιτικών και προσώπων "αλλά την ένωση όλων για το καλό του νησιού. και τονίζει ότι "Σε μια τετοια προσπάθεια οι νέοι άνθρωποι σε συνδυασμο με την εμπειρία και τις γνώσεις των ήδη δοκιμασμένων μπορούν να δημιουργήσουν μια συμμαχία νίκης και ανάπτυξης για τη Μύκονο".
 
 
Στην ανακοίνωσή της η κα Μονογιού καταθέτει πέντε κύρια σημεία και τους άξονες μιας στρατηγικής για την Μύκονο που όπως υποστηρίζει μπορεί να την οδηγήσει εκεί που της αξίζει τα επόμενα χρόνια. 
 
 
Συγκεκριμένα αναφέρει: 
 
«Καταθέτω εδώ τα κύρια σημεία και τους άξονες μιας Στρατηγικής για το νησί μας που μπορεί να το οδηγήσει  εκεί που του αξίζει στα επόμενα χρόνια.
 
 
1.Πρώτος άξονας είναι η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.
Πρέπει παράλληλα να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τους φυσικούς και πολιτιστικούς μας πόρους. Ο συνδυασμός του τουριστικού και πολιτιστικού μας προϊόντος είναι η απάντηση στον διεθνή ανταγωνισμό .Η αίσθηση της γιορτής πού έχουν ερχόμενοι στο νησί μας οι επισκέπτες μας πρέπει να συνδυαστεί  με την γνωριμία με τη Δήλο και τις αρχαιότητες ,με τις εκκλησίες μας, τον πολιτισμό μας.
 
 
2. Η βελτίωση των Υποδομών και ο σεβασμός του Φυσικού μας περιβάλλοντος.
Το νησί μας πρέπει να γίνει το καθαρότερο στη Μεσόγειο και όχι μόνο.
Να λάμπει από καθαριότητα, από υποδομές και από πρότυπες λύσεις .
Δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε με ιδέες ,ευθύνη και συλλογικότητα  σε αυτήν την κατεύθυνση.
Οι παραλίες μας οι δρόμοι μας οι δημόσιοι χώροι πρέπει να λειτουργούν έτσι ώστε να είναι χώροι μοναδικής ομορφιάς. 
 
 
3.Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης Δήμος πρέπει να αποτελέσει το στρατηγείο για την ανάπτυξη του νησιού. Να βάλει το πλαίσιο και να φροντίσει να τηρηθούν οι κανόνες. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας είτε είναι τουριστικά είτε αγροτικά θα δημιουργήσουν ευκαιρίες που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και δυναμισμό στη Μύκονο.
 
 
4.Ένωση όλων γύρω από νέες πρωτοβουλίες για το καλό του νησιού. Το τουριστικό μας προϊόν πρέπει να στηριχτεί στη δημιουργία νέων θεσμών ικανών να φέρουν στη Μύκονο κόσμο 12 μήνες το χρόνο. Ενα πολιτιστικό φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας μπορεί να γεμίσει με κόσμο το νησί τους φθινοπωρινούς η ανοιξιάτικους μήνες . Μόνο αν ενωθούμε θα τα καταφέρουμε. 
 
 
5. Εξωστρέφεια και Επικοινωνιακός δυναμισμός. Η χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών η προώθηση σε όλο το κόσμο του νησιού μας και ο δυναμισμός που πρέπει να επιδείξουμε σε μια δύσκολη κατάσταση είναι οι απαραίτητοι όροι για να τα καταφέρουμε. Χρειάζονται λοιπόν άνθρωποι και στρατηγικές που δεν θα αποτελούν μέρος των προβλημάτων αλλά σαν φάροι θα δείχνουν τους τρόπους για να βαδίσουμε μπροστά» καταλήγει η ανακοίνωση.