Παρουσίαση του βιβλίου

Παρουσίαση του βιβλίου

 

 

«Σ’ ένα νησί των Κυκλάδων, ο καπετάνιος Παναγής Καρατζάς επιστρέφει για να βρεθεί αντιμέτωπος με παλιούς και νέους δαίμονες. Στο μουράγιο τον περιμένει με λαχτάρα η θετή του κόρη, η Αννεζώ, και στο σπίτι η Φρασκούλα, η ψυχρή κι απόμακρη γυναίκα του. Στη θαλασσοδαρμένη του ψυχή, τη στερημένη από αγάπη, σιγά - σιγά γεννιέται ένα νοσηρό ερωτικό πάθος για το κορίτσι που ο ίδιος μεγάλωσε σαν κόρη του. Τρομαγμένος και γεμάτος ντροπή, την παντρεύει βιαστικά και με το ζόρι με τον καλύτερο του φίλο, τον Κωνσταντή. Κι ενώ το ζευγάρι παλεύει να ισορροπήσει μέσα σ’ αυτό τον αταίριαστο γάμο, τα πρόσωπα που τους περιστοιχίζουν ταλανίζονται απ’ τα δικά τους ασίγαστα πάθη».

Γύρω από αυτή την ταραγμένη ιστορία ξετυλίγεται το κουβάρι της ζωής των πρωταγωνιστών της Αφροδίτης Βακάλη μέσα στο βιβλίο της «Και γύρω τους η θάλασσα». Άνθρωποι απλοί και τόσο σύνθετοι, που άλλοι μαθαίνουν από τα λάθη τους, άλλοι πάλι συνθλίβονται τελικά από αυτά. Κοινός παρονομαστής όλων τους; Η θάλασσα που μοιάζει σαν την ζωή. Άλλοτε γαλήνια και απολαυστική και άλλο με τρικυμίες έτοιμες να σε κατασπαράξουν.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στο βιβλιοπωλείο «στην Πένα». Πολλοί φίλοι, πρώην και νυν μαθητές, έδωσαν το παρών και ευχήθηκαν στην συγγραφέα να είναι καλοτάξιδο. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ  Μιλτιάδης Ατζαμόγλου και η δημοτική σύμβουλος Μαρσούλα Χανιώτη.

Η Αφροδίτη Βακάλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και είναι εκπαιδευτικός. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αρχικά εργάστηκε διδάσκοντας αγγλικά σε φροντιστήρια. Το 1997 διορίστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα, ζώντας μόνιμα στη Μύκονο. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός