Δεύτερη μέρα χωρίς πλοία - Το μεσημέρι οι αποφάσεις για την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων

Δεύτερη μέρα χωρίς πλοία - Το μεσημέρι οι αποφάσεις για την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων

 

 

Συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο η απεργία της ΠΝΟ που κρατά εκατοντάδες τουρίστες εγκλωβισμένους στα νησιά. Καθώς η καλοκαιρινή περίοδος συνεχίζεται προβλήματα αντιμετωπίζονται και στην τροφοδοσία πολλών νησιών.

Σήμερα αναμένεται νέα συνεδρίαση της ΠΝΟ για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της για την συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι ναυτεργάτες δεν δέχθηκαν την πρόταση των ακτοπλόων για αύξηση 2% την στιγμή που οι ίδιοι διεκδικούν αυξήσεις 5%.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΕΝ χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη στάση της ΠΝΟ και την καλεί να αλλάξει ρότα.

"Όπως όλοι γνωρίζουμε οι απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου επιφέρουν μεγάλο και μη αναστρέψιμο πλήγμα στον τουρισμό, όχι μόνο για την τρέχουσα περίοδο αλλά και τις επόμενες, λαμβανομένου υπόψη ότι ήδη έχει δημιουργηθεί κλίμα ανασφάλειας, το οποίο επηρεάζει αρνητικά και τη μελλοντική τουριστική κίνηση.
 
Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι την περίοδο αυτή μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και νησιώτες και μεταφέρονται χιλιάδες τόνοι εμπορευμάτων και ειδών πρώτης ανάγκης και διατροφής προς και από τα νησιά.
 
Εκτός από τον Τουρισμό κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και κυρίως το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο των νησιών θα διακοπεί ή θα ματαιωθεί.
 
Ιδιαίτερα πρέπει να τονίσουμε τις τραγικές επιπτώσεις στους νησιώτες οι οποίοι στα 76 από τα 100 νησιά που εξυπηρετούνται με ακτοπλοϊκά πλοία επικοινωνούν με την Ηπειρωτική Ελλάδα μόνο δια θαλάσσης.
 
Ο Σύνδεσμός μας εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση της ΠΝΟ  αλλά και τη μεγάλη ανησυχία του για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν ήδη δημιουργηθεί και καλεί την ΠΝΟ να επιδείξει ανάλογο αίσθημα ευθύνης" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.