«Σπέρνουμε ανέμους, θερίζουμε θύελλες»

«Σπέρνουμε ανέμους, θερίζουμε θύελλες»

 

Μια εβδομάδα μετά την επίθεση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου σε ανάρτησή της στο προσωπικό της blog η ΚΕΠοΜ, αφενός κατακρίνει την επίθεση στον Πρόεδρο του Δ.Σ., αφετέρου μιλά για μια «εφιαλτική καθημερινότητα» που όπως αναφέρει "βιώνει το νησί με βία, παραβατικότητα και ανομία", τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι άμοιρη ευθυνών. 

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Μύκονος ζει μια «εφιαλτική καθημερινότητα» με τελευταίο αξιοκατάκριτο το περιστατικό βιαιοπραγίας κατά του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου το οποίο όπως επισημαίνει "δεν είναι ένα τυχαίο χτύπημα, μια απλή επίθεση με ξυλοδαρμό και ληστεία"  όπως λέει "ούτε βέβαια οφείλεται στην υποστελέχωση της Αστυνομίας όπως δηλώνει ο κύριος Δήμαρχος. Μια τέτοια προσέγγιση αποσκοπεί στο να αποκρύψει τις πραγματικές αιτίες και μεταθέτει ευθύνες" αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας "η επίθεση αυτή συμπυκνώνει το μέγεθος της απειλής που συνοδεύει την δράση τεράστιων συμφερόντων κυρίως της νύχτας και επιχειρήσεων που έχουν αποβιβάσει στο νησί στρατιές «μπράβων» για να δρουν ανενόχλητοι".
 
Το κείμενο κάνει λόγο για «μαύρες ομάδες συμφερόντων  που είτε μέσα στο χρόνο μεθοδευμένα ρίζωσαν στο νησί, είτε (φάνηκαν ότι) έσκασαν ξαφνικά ως βόμβα, αλλά εντέλει καθόλου τυχαία» τονίζοντας ότι δεν πρέπει να μπαίνουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους επισημαίνοντας ότι η παραβατικότητα και η απληστία αφορά τους πάντες. 
 
«Βλέπουμε και νιώθουμε τα πλοκάμια των αετονύχηδων της μέρας και της νύχτας παντού. Όλων αυτών των μαύρων ομάδων συμφερόντων που είτε μέσα στο χρόνο μεθοδευμένα ρίζωσαν στο νησί, είτε (φάνηκαν ότι) έσκασαν ξαφνικά ως βόμβα, αλλά εντέλει καθόλου τυχαία. Και εδώ δεν πρέπει να τραβάμε κάθετες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ντόπιων και ξένων γιατί τα δίκτυα συνεργειών και ανταλλαγών που υπάρχουν και το ήθος της απληστίας και της παραβατικότητας αφορά τους πάντες! Ομάδες με πρακτικές και ήθος μαφίας που φαίνονται ότι ήρθαν πολύ αποφασισμένες για να μείνουν στο επιχειρηματικό/τουριστικό -και εντέλει και στο κοινωνικό και πολιτικό- γίγνεσθαι της Μυκονιάτικης κοινωνίας» όπως αναφέρεται.
 
Το δημοσίευμα καλεί τον πρόεδρο του Δ.Σ. «να τοποθετηθεί δημόσια και να πληροφορήσει την κοινωνία για τις ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζει το νησί» και ζητά από τον Δήμαρχο «ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι μόνο μηνύσεις σε υπουργούς και αστυνομία, επισημαίνοντας ότι αυτές δεν είναι άλλες από την εφαρμογή των νόμων, καταλήγοντας ‘"απαιτούμε ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του και να επαναφέρει με δράσεις το νησί σε μια βιώσιμη κατάσταση".