Λειτουργία στο ιστορικό Παλαιόκαστρο μέσα από 40 φωτογραφίες

Λειτουργία στο ιστορικό Παλαιόκαστρο μέσα από 40 φωτογραφίες

 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Καθολικό και τους αύλειους χώρους της Γυναικείας Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ιστορικό Παλαιόκαστρο στην Άνω Μερά κατά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου και με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου πρ. Βασίλειου Τζανιδάκη. 
 
Κατά την διάρκεια της λειτουργίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 26 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε προσκύνημα τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου το οποίο μετέφερε από την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου από την Ηγουμένη Μοναχή Παρθενία.
 
Ακολούθησε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου και Μυκόνου Δωρόθεου Α’ (ΣΤΕΚΑ).
Στο αναλόγιο θα ψάλλουν η διεθνούς φήμης Υμνωδός του Βυζαντινού Μέλους και της Αρχέγονης Παράδοσης κα Νεκταρία Καρατζή, Ιδρύτρια του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών και η κα Μαίρη Δακτυλίδη. 
 
Ακολουθούν χαρακτηριστικές στιγμές από την Θεία Λειτουργία και το κέρασμα που ακολούθησε στον μοναδικής ομορφιάς χώρο της Ι.Μ. Παλαιοκάστρου.