Κ. Κουκάς «Η βίαιη και άνανδρη επίθεση στον Πρόεδρο του Δ.Σ. ξεπέρασε κάθε όριο...Eιλικρινά αναρωτιέμαι, τι θα πρέπει να συμβεί για να ασχοληθούν σοβαρά ο αρμόδιος υπουργός και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ;»

Κ. Κουκάς «Η βίαιη και άνανδρη επίθεση στον Πρόεδρο του Δ.Σ. ξεπέρασε κάθε όριο...Eιλικρινά αναρωτιέμαι, τι θα πρέπει να συμβεί για να ασχοληθούν σοβαρά ο αρμόδιος υπουργός και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ;»

 

«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία που θα διασφαλίζει την τήρηση της νομιμότητας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σήμερα το πρωί για το θέμα της υποστελέχωσης και της ελλειπούς αστυνόμευσης στο νησί.

 
Όπως τόνισε ο κ. Κουκάς «Έχω αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα προς όλους τους αρμόδιους και σε όλους τους τόνους. Αλλά μάταια, καθώς ως φαίνεται απευθυνόμουν σε ώτα μη ακουόντων! Προφανώς οι όψιμοι υποστηριχτές του ελληνικού τουρισμού δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τη διαφύλαξη του κορυφαίου τουριστικού προϊόντος της χώρας μας που φέρει το όνομα Μύκονος. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!  Η βίαιη και άνανδρη επίθεση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου ξεπέρασε κάθε όριο.Και ειλικρινά αναρωτιέμαι, τι θα πρέπει να συμβεί για να ασχοληθούν σοβαρά ο αρμόδιος υπουργός και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ;» για να καταλήξει  «Εμείς θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι τον αγώνα μας κατά των οργανωμένων συμφερόντων που αντιμάχονται την πρόοδο και την ευημερία της Μυκόνου με κάθε κόστος. Ήρθε η ώρα η ελληνική δικαιοσύνη – στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη - να επιληφθεί του θέματος και ο καθένας πλέον να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν».
 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου επανειλημμένως έχει αιτηθεί από τις αρμόδιες αρχές – αλλά και με κατεπείγουσα προσωπική επιστολή προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα – να ενισχυθεί άμεσα και σημαντικά η αστυνομική δύναμη του νησιού (μόνιμη και έκτακτη), καθώς καταγράφονται αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας, τα οποία δε δύνανται να διεκπεραιωθούν από τους λιγοστούς αστυνομικούς που υπηρετούν στο νησί.
 
Επιπροσθέτως, ο κ. Κουκάς τονίζει στις επαφές του ότι διασφαλίζει χώρους διαμονής και έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους επιπλέον αστυνομικούς, καλύπτοντας ακόμα μια υποχρέωση του κεντρικού κράτους, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νησιού.
 
 
Για αυτούς ακριβώς τους λόγους ο Δήμαρχος Μυκόνου μετά τη συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επισκέφτηκε και ενημέρωσε  ακολούθως τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη – ο οποίος είναι αρμόδιος και για τα θέματα Προστασίας του Πολίτη μετά την παραίτηση Τόσκα - προκειμένου να δοθούν οι αναγκαίες εντολές και να κινηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες  για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στη Μύκονο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σταύρος Γρύμπλας.