Διαβάστε αναλυτικά την μήνυση του Δημάρχου Μυκόνου κατά Τόσκα και αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Διαβάστε αναλυτικά την μήνυση του Δημάρχου Μυκόνου κατά Τόσκα και αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κατά του πρώην Αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Τόσκα, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και παντός άλλου υπευθύνου κατέθεσε το πρωί ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.

Καθώς τα πράγματα στο νησί ολοένα και αγριεύουν με αποκορύφωμα την πρόσφατη επίθεση κατά του προέδρου του Δ.Σ. κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, ο κ. Κουκάς προχώρησε σήμερα σε μία ακόμη απεγνωσμένη προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ελλειπούς αστυνόμευσης στο νησί.

Πρόκειται για την συνέχεια μιας σειράς κινήσεων που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή τα δύο τελευταία χρόνια για την αύξηση της αστυνομικής δύναμης οι οποίες όμως μέχρι στιγμής έπεσαν στο κενό. 

Αποτέλεσμα τα προβλήματα να οξύνονται και οι 40 αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου να μην επαρκούν για την επίλυσή τους. 

Πρόκειται για την δεύτερη αναφορά του Δημάρχου μέσα σε έναν μήνα μετά από αυτήν στην Εισαγγελία της Σύρου στις 31/07/2018, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει επιφέρει κανένα αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κουκάς στην μηνυτήρια αναφορά του προς τον Άρειο Πάγο "Εν προκειμένω, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της δημοτικής αρχής της Μυκόνου, ήδη από αρχές Φεβρουαρίου 2018 αλλά και το 2017, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο νησί τα τελευταία χρόνια λόγω της σωρείας των αδικημάτων που λαμβάνουν χώρα κατά τους θερινούς μήνες αλλά και για την ανεπάρκεια του υπάρχοντος στη Μύκονο αστυνομικού προσωπικού, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ανταπόκριση προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα απίστευτα αυτά φαινόμενα εγκληματικότητας στο νησί που προσβάλλουν τόσο έννομα αγαθά των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών της Μυκόνου (όπως επί παραδείγματι αυτά της ιδιοκτησίας, της τιμής, της σωματικής ακεραιότητας), όσο και τη φήμη και εικόνα του νησιού σε διεθνές επίπεδο.Υπήρξε συνεχής αλληλογραφία και παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής στα  αρμόδια Υπουργεία, το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και μόνο για το έτος 2018 έχουμε αποστείλει τις κάτωθι επιστολές, με τις οποίες ζητάμε την άμεση στελέχωση του Α.Τ. Μυκόνου και του Λιμεναρχείου αλλά και την αύξηση των πεζών περιπολιών..."

Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς επισημαίνεται " ο Αρχηγός της ΕΛ.Α.Σ. υπέπεσε υπαίτια σε παραβίαση του υπηρεσιακού του καθήκοντος περί υποχρέωσης απόσπασης του αναγκαίου προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, λόγω της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας στο νησί, με περαιτέρω συνέπεια την παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος και την αδυναμία παροχής των προσηκουσών υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες της Μυκόνου, μη εξασφαλίζοντας έτσι τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική αστυνόμευση στο νησί, παρά την αποδεδειγμένη γνώση επί του προβλήματος".  

Ακολουθεί αναλυτικά η Μηνυτήρια Αναφορά του κ. Κουκά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: