ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Διακοπή υδροδότησης σε πολλές περιοχές λόγω φωτιάς σε πυλώνα της ΔΕΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Διακοπή υδροδότησης σε πολλές περιοχές λόγω φωτιάς σε πυλώνα της ΔΕΗ

 

 

Από νωρίς το πρωί παρουσιάζεται εκτεταμένη βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ στη Μύκονο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται διακοπή τόσο στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όσο και στην υδροδότηση σε πολλές περιοχές της Μυκόνου.
 
Πιο συγκεκριμένα, πυλώνας της ΔΕΔΔΗΕ τυλίχτηκε στις φλόγες τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Αυγούστου, με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία - παραγωγή νερού των αφαλατώσεων (που τροφοδοτούνται από το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ) που επίσης βρίσκονται στον Κόρφο και να διακοπεί η υδροδότηση στις περιοχές: Πλατύς Γιαλός, Ορνός, Άγιος Ιωάννης, Αλεόμανδρα, Πετεινάρος, Καλαμαύκα, όπως και η δυνατότητα προώθησης νερού στις κεντρικές δεξαμενές της περιοχής. 
 
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, αυτή την ώρα και δεδομένης της κατάστασης που προαναφέρθηκε, οι μονάδες αφαλάτωσης της ΔΕΥΑΜ τροφοδοτούν με 2.000 κυβικά νερού το δίκτυο του νησιού (ενώ η συνολική δύναμη παραγωγής είναι 12.000 κυβικά).
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημιά προβλέπεται να αποκατασταθεί μέχρι σήμερα το απόγευμα.
 
Αν και επρόκειτο για βλάβη που προέκυψε λόγω αστάθμητου παράγοντα, η Τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΜ όσο και ο πρόεδρος Ζουγανέλης Μιχάλης ζητούν συγγνώμη για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού .