(Φωτο) Έτοιμη να δώσει νερό η νέα αφαλάτωση 2.500 κυβικών

(Φωτο) Έτοιμη να δώσει νερό η νέα αφαλάτωση 2.500 κυβικών

 

Στις εγκαταστάσεις του Κόρφου βρίσκεται η νέα αφαλάτωση του νησιού που ετοιμάζεται να συμβάλλει δυναμικά στην μάχη κατά της λειψυδρίας, ενισχύοντας το ήδη δυνατό δίκτυο που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια προκειμένου να μην κινδυνεύσει το νησί από νερό. 
 
 
Με δεδομένη την μείωση των βροχοπτώσεων η διοίκηση της ΔΕΥΑΜ και ο Δήμος Μυκόνου έτρεξαν τις διαδικασίες με την ουσιαστική συμβολή των υπαλλήλων της επιχείρησης  και παρά τις αντιξοότητες που υπήρξαν μέχρι την τελευταία στιγμή, η νέα μονάδα από ώρα σε ώρα μπαίνει στην παραγωγή. 
 
 
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη φορητή μονάδα αφαλάτωσης από αυτές που λειτουργούν σήμερα στις Κυκλάδες και η οποία ενοικιάστηκε από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μυκόνου για την περίοδο του καλοκαιριού,  προκειμένου να συμβάλλει στην αύξηση των παραγόμενων κυβικών νερού τουλάχιστον κατά 2.500 ημερησίως.
 
 
Οι εργασίες εγκατάστασης από το ειδικό συνεργείο που εργάζεται στο εργοστάσιο αφαλατώσεων της ΔΕΥΑΜ στον Κόρφο συνεχίζονται.
 
Η νέα αφαλάτωση θα τεθεί σε λειτουργία άμεσα.