Αποκλειστική συνέντευξη του επί 24 χρόνια διευθυντή του Κέντρου Υγείας Χρήστου Κλεάνθους στην MYKONOS NEWS

Αποκλειστική συνέντευξη του επί 24 χρόνια διευθυντή του Κέντρου Υγείας Χρήστου Κλεάνθους στην MYKONOS NEWS

 

 

 
Ένας άνθρωπος που ήρθε στην Μύκονο σχεδόν στο ξεκίνημα του Κέντρου Υγείας, έζησε όλες τις πτυχές και τα προβλήματά του από το 1990 μέχρι σήμερα, ήρθε αντιμέτωπος με ταμπέλες και νοοτροπίες των «πράσινων» και των «μπλε» παιδιών, αντιμετώπισε πλήθους δύσκολων περιστατικών και καταστάσεων και αποχώρησε με την πικρία ότι κανένας πολιτικός δεν έσκυψε πάνω από τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας. 
 
 
Ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τα πολλά για την λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Μονάδας Υγείας του νησιού, δηλώνει απαισιόδοξος για το μέλλον της και τονίζει ότι αν και έδωσε όσα μπορούσε, την πορεία του θα την κρίνει ο κόσμος. 
 
 
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που ο πρώην διευθυντής του Κέντρου Υγείας παραχώρησε αποκλειστικά στην MYKONOS NEWS και την Ελένη Κοντιζά πριν την αναγγελία των πρόσφατων κινητοποιήσεων των φορέων και πριν εκδηλώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Μυκόνου, για την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα συμπληρωματική δήλωση. Ο κ. Κλεάνθους υπέβαλλε την παραίτησή του από το Κέντρο Υγείας στις 17 Φεβρουαρίου 2014. 
 
 
-Κύριε Κλεάνθους μετά από 24 χρόνια στο τιμόνι του Κέντρου Υγείας πρόσφατα δηλώσατε την παραίτηση σας. Ποιος ήταν ο λόγος της παραιτήσεώς σας; 
 
Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν μπορώ πια να δουλεύω στο Κέντρο Υγείας και λόγω ηλικίας, είμαι 64 χρονών κι έτσι ζητώ την σύνταξή μου. Έχω όμως και μια πικρία διότι ξεκινήσαμε με άλλα όνειρα στο Κέντρο Υγείας και καταλήξαμε σε άλλα. 
 
 
-Από πού προκύπτει αυτή η πικρία; 
 
Η πικρία μου ξεκινά πρώτα από την πολιτική όλων των ετών μηδενός εξαιρουμένου, γιατί σε αυτά τα 24 χρόνια πάνω κάτω τα μισά κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα μισά η ΝΔ, διότι οι αποφάσεις που παίρνουν κεντρικά δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα του τόπου μας. Δεν μπορεί να κάθονται στην Αθήνα και να λένε θα διορίσουμε δύο νοσοκόμες στη Μύκονο αλλά θα παρέχουμε 24ωρη κάλυψη του Κέντρου Υγείας. Είναι βλακώδες. Άρα είναι βλάκες, αν δεν είναι βλάκες είναι ανίκανοι, αν δεν είναι ανίκανοι, τότε είναι δόλιοι. 
 
 
-Τι προβλέπει ο Οργανισμός του Κέντρου Υγείας; 
 
Να σας πω τι λέει ο Οργανισμός του Κ.Υ. Τα κέντρα υγείας δουλεύουν 5 ημέρες την εβδομάδα πρωινό ωράριο, οκτάωρο και ακολούθως εφημερεύουν. Αυτό το ακολούθως εφημερεύουν δεν εξηγήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα. Τι εννοεί η πολιτεία ακολούθως εφημερεύουν; Με ποιους γιατρούς, με ποιους νοσοκόμους, με ποιους εργαστηριακούς, όταν λέει εφημερία 24ωρη; Και με ποια κριτήρια αποφασίσανε και είπανε ότι η Μύκονος χρειάζεται έναν παιδίατρο; Το καλοκαίρι όλοι ξέρουμε ότι έχουμε 8-10 ατυχήματα την ημέρα. Για κάθε άνθρωπο που χτυπάει σε τροχαίο, όπου πει πονώ, ιατρικά πρέπει να κάνουμε ακτινογραφία. 
 
 
-Ακτινολόγος υπάρχει; 
 
Ακτινολόγος δεν υπάρχει διορισμένος. Δεν προβλέπεται. 
 
 
-Ποιος έκανε αυτό τον Οργανισμό;
 
Το τότε Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας. Δηλαδή η Πολιτεία. Η κάθε πολιτεία μηδενός εξαιρουμένου, διότι και σήμερα τα ίδια πράγματα είναι. Το Κέντρο Υγείας δουλεύει επί εθελοντικής βάσεως. Είναι τέτοιο το σύστημα που το κράτος δεν μπορεί να φέρει κανέναν εδώ, αν δεν το θέλει ο ίδιος. Η κουβέντα που έχω ακούσει πολλές φορές και σε μένα και στους αγροτικούς γιατρούς, θα φύγεις απ’ το νησί ή τον φέραμε, είναι βλακείες αυτά. Κανέναν δεν μπορούν να φέρουν και κανέναν δεν μπορούν να διώξουν.  
 
 
-Έχετε ακούσει τέτοιου τύπου κουβέντες; 
 
Εγώ; Στην αρχή, τα πρώτα 10 χρόνια πολλές φορές. Αύριο φεύγεις!
 
 
Η συνέχεια στην MYKONOS NEWS που κυκλοφορεί. Μην την χάσετε.