«Σ' ευχαριστούμε για όσα μας έδωσες» - Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Προέδρου και Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τον Μάνο Ελευθερίου

«Σ' ευχαριστούμε για όσα μας έδωσες» - Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Προέδρου και Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τον Μάνο Ελευθερίου

"Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Συριανής καταγωγής σπουδαίο ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου, που χάθηκε αιφνίδια, σε ηλικία 80 ετών από ανακοπή καρδιάς. 
Για  τη  συμβολή  του  στα  Γράμματα  και  τον  Πολιτισμό,  για  το  τεράστιο  λογοτεχνικό  του  έργο, παρακαταθήκη για τους Συριανούς αλλά και για όλους τους Έλληνες γενικότερα, θα μιλήσουν άλλοι πιο κατάλληλοι άνθρωποι από μένα. 
Ο Μάνος Ελευθερίου ήταν πάντα κοντά μου και με τιμούσε σε όλη την πορεία μου ως Πρόεδρος του Εμπορικού  Συλλόγου  Σύρου  και  στη  συνέχεια  ως  Πρόεδρος  του  Επιμελητηρίου  Κυκλάδων.  Θα  τον θυμάμαι πάντα σαν έναν άνθρωπο με φωτεινό μυαλό,  έναν άνθρωπο  με σεμνότητα και εξαιρετική παιδεία, που άνοιγε πάντα ένα παράθυρο στον κόσμο, για να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά, με τα μάτια της ψυχής, έναν άνθρωπο γενναιόδωρο που μου χάρισε απλόχερα την φιλία του.    
Σε ευχαριστούμε Μάνο για όλα όσα μας έδωσες! " αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο Πρόεδρος του ΕΠιμελητηρίου κ. Γιάννης Ρούσσος.  
 
Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων συνήλθε εκτάκτως μετά από πρόσκληση του Προέδρου της, λόγω της θλιβερής αναγγελίας του αιφνίδιου θανάτου του σπουδαίου λογοτέχνη ΜΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ αναγνωρίζοντας μεγάλη προσφορά στα Γράμματα και στον Πολιτισμό, Αποφάσισε τα εξής: 
 
1.Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων επί τριήμερον. 
2.Αντί  στεφάνου  να κατατεθεί  το χρηματικό ποσό των  200,00  ευρώ    στην  Στέγη  Ανηλίκων  και Εφήβων Σύρου σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του. 
3.Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια της Διοικητικής Επιτροπής στην οικογένειά του. 
4.Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο.