Νέες συλλήψεις για άγρα πελατών με... «μαύρα» ταξί

Νέες συλλήψεις για άγρα πελατών με... «μαύρα» ταξί

Εννέα νέες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Μύκονο για άγρα πελατών και υποκλοπή μεταφορικού έργου. Οι έλεγχοι της Ο.Ε.Π.Τ.Α. συνεχίζονται και αποδίδουν καρπούς απέναντι σε ένα φαινόμενο που τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κάθε χρόνο πολλαπλασιάζεται στο νησί.  

Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν έξι άνδρες γιατί παρείχαν παράνομα υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών. Πρόκειται για έξι έλληνες ηλικίας 29, 30, 37, 38, 39 και 57 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της άγρας πελατών και της υποκλοπής μεταφορικού έργου.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από βραδινές ώρες της 07 έως πρώτες πρωινές ώρες της 09-07-2018, οι κατηγορούμενοι προέτρεπαν επιτακτικά επισκέπτες του νησιού να δεχτούν «παράνομες» υπηρεσίες μεταφοράς και προέβαιναν σε μεταφορά πολιτών έναντι χρηματικής αμοιβής (κόμιστρο) με επιβατικά αυτοκίνητα.
 
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.
Λίγα 24ωρα νωρίτερα, στις 5 Ιουλίου, συνελήφθησαν μετά από ελέγχους της (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τρεις άνδρες από τους οποίους δυο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ηλικίας 25, 41 και 53 ετών, κατηγορούμενοι επίσης για υποκλοπή μεταφορικού έργου.
 
Οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση έχοντας ως σκοπό την προστασία των πολιτών-επισκεπτών και τη διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος.