Σε μάστιγα εξελίσσεται η άγρα πελατών και η υποκλοπή μεταφορικού μέσου στο νησί

Σε μάστιγα εξελίσσεται η άγρα πελατών και η υποκλοπή μεταφορικού μέσου στο νησί

 

 

Φωτογραφία αρχείου
 
Παρά τον αριθμό των ενοικιαζομένων ΙΧ, των λεωφορείων και των ταξί που κυκλοφορούν στο νησί, δυστυχώς ο κόσμος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί σωστά και ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά άγρας πελατών.
 
Πρόσφατα σε ελέγχους που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ο.Ε.Π.Τ.Α. που βρίσκεται στο νησί συνελλήφθησαν 6 άτομα διαφόρων εθνοτήτων που επιδίδονταν στο "άθλημα" με την ταμπέλα της... εξυπηρέτησης, φυσικά με το αζημίωτο.
 
Συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα 3 προς 4 και 4 προς 5 Ιουλίου συνελλήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, έξι άνδρες από τους οποίους τέσσερις ημεδαποί και δυο αλλοδαποί ηλικίας 26, 31, 33, 39, 45 και 66 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της άγρας πελατών και της υποκλοπής μεταφορικού έργου.
 
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων, οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, προέτρεπαν επιτακτικά επισκέπτες του νησιού να δεχτούν «παράνομες» υπηρεσίες μεταφοράς και προέβαιναν σε μεταφορά πολιτών έναντι χρηματικής αμοιβής (κόμιστρο) με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
 
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.
 
Τονίζεται ότι, οι στοχευμένοι-ειδικοί έλεγχοι των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιούνται από την έναρξη της θερινής περιόδου, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση έχοντας ως σκοπό την προστασία των πολιτών-επισκεπτών και τη διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος.