Επιστημονικό συνέδριο για τα λιμενικά έργα το διήμερο 29-30/6 στη Μύκονο - Δείτε το πρόγραμμα

Επιστημονικό συνέδριο για τα λιμενικά έργα το διήμερο 29-30/6 στη Μύκονο - Δείτε το πρόγραμμα

 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με θέμα: «Λιμενικά έργα και έργα προστασίας ακτών: Προβλέψεις μελέτης, μετά-κατασκευαστική απόδοσή τους», που θα πραγματοποιηθεί στην Μύκονο, 29 και 30 Ιουνίου 2018. 
 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς θα προεδρεύσει στη 2η Συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου, ενώ όλες οι Συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στα Ματογιάννια.
 
Το Συνέδριο απευθύνεται στους ερευνητές, μελετητές, κατασκευαστές, ΑΕΙ, δημόσιους φορείς, ΟΤΑ, Λιμενικά Ταμεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις και υπηρεσίες που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τα λιμενικά έργα και τα έργα ακτομηχανικής, τους οποίους και προσκαλεί να παρουσιάσουν το έργο και τις εμπειρίες τους.
 
Δυο είναι οι βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου:
Λιμενικά έργα: Παρουσίαση προβλέψεων με αναλυτικές μεθόδους ή με μαθηματική ή φυσική προσομοίωση και σύγκριση με παρατηρήσεις μετά την κατασκευή των έργων.
 
Έργα ακτομηχανικής: Παρουσίαση προβλέψεων με αναλυτικές μεθόδους ή με μαθηματική ή φυσική προσομοίωση και σύγκριση με παρατηρήσεις μετά την κατασκευή των έργων.
 
Στο Συνέδριο της Μυκόνου θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα κατασκευασθέντα έργα, θα σχολιαστούν οι προβλέψεις από την μαθηματική ή φυσική προσομοίωσή τους και θα συγκριθούν με την μετά-κατασκευαστική απόδοση τους, με την πραγματικότητα. 
 
Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών και προσκεκλημένων θα είναι ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Κ. Μουτζούρης και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γ. Στασινός.
Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου, πιστή στο όραμα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καλλιεργεί εναλλακτικές μορφές τουρισμού, υψηλού επιπέδου, όπως αυτή του συνεδριακού τουρισμού.
 
Παράλληλα, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά το αμέριστο ενδιαφέρον για ζητήματα εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού και βασικό συστατικό για την ποιοτική ανάπτυξη και εξέλιξη του τόπου.
 
Αναλυτικά το Πρόγραμμα: